x
Daniel Norgren: Spot Festival, Musikhuset, Store Sal, Aarhus

Daniel Norgren, Spot Festival, Musikhuset, Store Sal, Aarhus

Daniel Norgren: Spot Festival, Musikhuset, Store Sal, Aarhus

Anmeldt af Espen Strunk | GAFFA

"Vi har fået fint besøg fra Sverige," siger konferencieren kvart over ni i Musikhusets store sal, som gennem årene har lagt scene til nogle af rockens helt store navne. Hun refererer, naturligvis, til Daniel Norgren - den svenske trio, som stiller op i Aarhus mod slutningen af en længere norsk/svensk turné. 

Om konferencieren med "fint besøg" referer til gutternes status i hjemlandet, eller til den generelle kunstneriske kvalitet vides ikke. Men hun har ikke desto mindre ret: Timingen for Norgrens besøg kunne ikke være bedre. 
 
Norgren har just udgivet sit fine, femte album, "Alabursy," og det er da også de melankolske sange herfra, som naturligt nok kommer til at udgøre aftenens korte, men stærke, sæt, hvor hovedpersonen skiftevis spiller klaver med ryggen til publikum, harmonika og elektrisk guitar.
 
Uden hast eller hensyn til sættets korte varighed lægges ud med en langstrakt, instrumental intro; de tre figurer på scenen badet i hver deres røde lyskegle.
 
Og så blændes op for "Lonely Girl;" efterfølgende får vi også "If You Look at the Picture Too Long," "Everything You Know Melts Away Like Snow" og ikke mindst "As Long As We Last." Det er solid sangskrivning i indlevet udførelse, og da trioen til sidst takker af, sidder man med en fornemmelse af at have overværet en af festivalens centrale koncerter.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA