x
Various : Reggae Loves Jah

Various
Reggae Loves Jah

Various : Reggae Loves Jah

GAFFA

Album / VP Records
Udgivelse D. 24.03.2015
Anmeldt af
Henrik Bæk

Sidste år siden udsendte VP Records opsamlingsalbummet Reggae Loves Africa, der var et album med 12 numre om og omkring Afrika. Nu er turen så kommet til Etiopiens tidligere kejser Haile Selassie, der hyldes med 13 numre fra såvel nye som ældre reggaekunstnere.

Først ude er den nu fængslede Buju Banton med den sigende intro Our Father In Zion, der efterfølges af Sanchez smukke Praise Him, der vidner om, at reggae musikken også har et ben i den farverige gospel.

Mere hardcore uptempo reggae kommer med Sizzlas triumferende singjay hymne Praise Ye Jah, der rummer et lille homofobisk statement med ordene "Rasta nah mix up with homo". Nummeret var Sizzlas første internationale hit – produceret af den afdøde Philip Fatis Burrell, der i sin tid opdagede Sizzla. Samme producer var også manden bag sanger Luciano, som også medvirker på albummet med det sublime It's Me Again Jah optaget live.

Blandt andre crucial cuts skal fremhæves Half Pints Greetings, Garnet Silks Jah Jah Is The Ruler, Jah Cures Jah Jah Bless Me samt Tony Rebels opløftende Jah Is By My Side på den kendte Lalabelle rytme.
Numrene er specielt udvalgt af den japanske DJ Eisaku "Selector A" Yamaguchi, der i en pressemeddelelse fortæller, at numrene er udvalgt fra hjertet, hvilket rammende beskriver albummets feel og vibes, hvor der ikke findes en eneste "filler".

Selvom der er tale om tidligere udsendte numre er timingen perfekt i en tid, hvor den bevidste roots reggae vender stærkt tilbage. Reggae Loves Jah er "up to the time" og byder på en samling af enkeltstående hits med masser af stof til eftertanke. Vi kan kun håbe på, der vil komme en Volume 2.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA