x
Karl William: Placebo

Karl William
Placebo

Karl William: Placebo

GAFFA

Album / ArtPeople
Udgivelse D. 04.05.2015
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Der er så mange, der har travlt med at flashe swag, selvsikkerhed og levere lyriske ligegyldigheder om røve, fester og tomme kalorier til klubbens dansegulve. Og så er der folk som Ukendt Kunstner og Karl William fra samme generation, der vælger at vende blikket indad og mane til eftertænksomhed i ord og udtryk. Og sidstnævnte viser her på album-opfølgeren til ep-udspillet Døende, at han har fat i den lange ende.

Placebo prikkes der hul i overfladen, og med afsæt i følelser som ensomhed, usikkerhed og kærlighed tages lytteren med på en rejse gennem de ting, der rører sig i et ungt menneske. Det er en personlig og indadvendt tur, der ikke sigter efter hits eller syng-med-omkvæd.

Karl William har måske ikke verdens største stemme, men hvem har også brug for det, når han leverer sine forbilledlige følelsesekskursioner med overbevisning, personlighed og masser af sjæl i de sfærisk stemningsmættede og synthtunge lydlandskaber.

Der er ikke mange fingre at sætte på Karl Williams musikalske færden. Dog kunne man savne lidt mere variation i de ellers flotte produktioner, men der skal jo også være plads til forbedring og udvikling, selvom Karl William er kommet afsindigt godt fra start. Placebo er en overbevisende og intens bedrift. Der er store ting i vente, og vi har efter alt at dømme kun set toppen af isbjerget.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA