x
Barbarossa: Imager

Barbarossa
Imager

Barbarossa: Imager

GAFFA

Album / Memphis Industries
Udgivelse D. 11.05.2015
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Londoneren James Mathé alias Barbarossa rykkede sig gevaldigt, da han på sit album nummer to, Bloodlines (2013), fjernede fokus fra sin folk-fortid og i afgørende udstrækning pludselig tumlede med elektroniske virkemidler.

På nærværende treer fuldender han udviklingen med et rendyrket elektronisk værk, hvis sangskrivning dog stadig emmer af mandens mere organisk baserede fortid. Mathé, der tidligere har spillet med José González, har med Imager kreeret et album gennemsyret af betragtelige doser melankoli og en vemodighed, som angiveligt bunder i mandens desillusion over hjembyen Londons dalende evne til at favne kreative grupper og områder.

Temaet, der i mere eller mindre konkret grad går igen pladen igennem, udmønter sig sammen med det overvejende mørke musikalske univers i en overordnet stemning af uro. Der er således noget absolut tankevækkende over Imager, som i nogen grad ér gribende, men som samtidig musikalsk er temmelig ordinær – sådan rigtig sindsoprivende bliver de enkle, men ikke voldsomt effektive numre aldrig rigtig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA