x
Jonas Struck: Idealisten

Jonas Struck
Idealisten

Jonas Struck: Idealisten

GAFFA

Album / Sound by Struck
Udgivelse D. 07.04.2015
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Bag soundtracket til Christina Rosendahls fremragende Thulebase-thriller, Idealisten, står ingen ringere end Jonas Struck, som de fleste vel stadig forbinder med Swan Lee, men som også har gjort sig yderst positivt bemærket i blandt andet Cours Lapin, Bugpowder og selvfølgelig som filmkomponist (9. april, Prag, Superclásico m.m.).

De 19 skæringer på Idealisten-lydporet er en minimalistisk, elektronisk omgang, der på ofte isnende vis manifesterer små stemnings-beretninger i sig selv – også selvom det visuelle akkompagnement mangler. Det er ikke baggrundsmusik til en rødvinsmiddag, vi har med at gøre her, men tværtimod korte, effektive musikalske sug, man nok ikke skal sætte på, hvis man er alene hjemme og i et anspændt lune.

Det er et koldt mørke, Struck har manet frem på Idealisten, og det kan måske være lidt svært at gennemskue, hvornår man lige sætter det på, men var man vild med Martin Gores seneste solo-udskejelser, vil dette stålsatte soundtrack uden tvivl også falde på et varmt sted. Alt i alt et stærk, stemningsmættet størrelse, der sætter en streg under Strucks kompositoriske evner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA