x
Slaraffenland: Slow Waves

Slaraffenland
Slow Waves

Slaraffenland: Slow Waves

GAFFA

Vinyl + download / Honningmand Records
Udgivelse D. 25.05.2015
Anmeldt af
Rune Schlosser

Det er et glædeligt gensyn med Slaraffenland, der er klar med deres fjerde plade. De fem herrer i gruppen har holdt små fem års album-pause, da familier er blevet udvidet og uddannelser taget. Heldigvis er de nu tilbage med Slow Waves, der er indspillet live i studiet.

Kender du Slaraffenland fra tidligere, kære læser, så vil du kunne nikke genkendende til gruppens lydlige base. Slow Waves består nemlig især af myriaderige figurer, rytmisk legesyghed, varme korharmonier og som regel også stor dynamisk forståelse inden for gruppens spillevende alternativ-rockede og blæs-betonede musiceren.

So Afraid er et glimrende eksempel på ovenstående signalement, hvor trommer, guitar, blæs og synth bygger hver sin figur op og fletter det hele sammen til et smukt visuelt billede på en svær mental tilstand. Som det lyder cirka midtvejs: "Ever since I got to know you / you have been my greatest fear". Somebody Someday er pladens musikalske højdepunkt, hvor en hæsblæsende saxofon spiller nummeret op, før nummeret bindes sammen af hovedtemaet igen. Smukt.

På trods af momentvise øjeblikke, hvor myriadefletteriet fremstår en kende broget, har Slow Waves så sandelig været værd at vente på. Den er et varmt lydligt tæppe, du kan trække over dig, mens du reflekterer over både samfund, kærlighed, tid og meget mere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA