x
Lydmor: Y

Lydmor
Y

Lydmor: Y

GAFFA

Album / Mermaid Records
Udgivelse D. 18.05.2015
Anmeldt af
Nanna Jenner Jensen

Jenny Rossander aka Lydmor har ikke noget umiddelbart ønske om at blive verdens største popstjerne, hun vil bare gerne spille den musik, der betyder noget for hende for de mennesker, som ønsker at lytte. Derfor rummer Y heller ikke den ene hit-basker efter den anden. Kvaliteten ligger i stedet i det gennemførte univers, Lydmor fører os ind i, med sine finurlige, personlige tekster tilsat sin hviskende, sarte og skrøbelige stemme.

De første tre numre på Y er båret af den maskinelle og elektroniske lyd, der skærer hårdt gennem lydtæppet, indtil tempoet pludselig bliver skruet markant ned på den fine Drugs in My Pocket. Her træder det nøgne piano og Lydmors stemme, med den karakteristiske vocoder, helt frem i lydbilledet, hvilket fortsætter på de næste skæringer "Mrs. Me 2.0" og den smukke "Seven and Four", indtil den elektroniske synth-produktion igen skrues op. Denne afveksling mellem det helt afdæmpede og mere outrerede mestrer Jenny til perfektion, og man bliver som lytter konstant udfordret – for hvad venter nu rundt om hjørnet på næste nummer?

Lydmor er ikke sådan lige til at sætte i bås. Hun er både tung og dyster i sit udtryk i det ene øjeblik (Remember December) og fjerlet, humoristisk og poetisk i det næste (I Love You). Jenny Rossander er helt sin egen – og hurra for det! Det kan godt være, at denne plade har været tre år undervejs, men den har heldigvis været hele ventetiden værd.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA