x
Florence And The Machine: How Big, How Blue, How Beautiful

Florence And The Machine
How Big, How Blue, How Beautiful

Florence And The Machine: How Big, How Blue, How Beautiful

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 01.06.2015
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Fire år efter Ceremonials er Florence Welch tilbage med en mere direkte udgave af det normalt så storladne og svævende univers, der omgiver hende og hendes maskine. Og det klæder hende. Bevares, hun er ingenlunde gået lo-fi eller unplugged, men der er rent ud sagt et mere rocket udtryk over for eksempel den frydefulde Ship to Wreck, der åbner ballet, og den ruskende guitar- og blæserdrevne What Kind Of Man.

Sangskrivningen er i top albummet igennem, og omgivet af hvirvlende arrangementer med strygere, blæsere og marchtrommer driver Welchs udtryksfulde vokal numrenes melodiske kerne fremad. Der er også plads til mere afdæmpede stunder som Various Storms & Saints, hvor vi er ovre i den mere lansommeligt, melankolske afdeling – med virkelig højt til himlen.

How Big How Blue How Beautiful kommer vidt omkring, og der er skvulpende bølgegang i de brusende lydlandskaber, men der er en melodisk og næsten poppet ligefremhed i sangenes højtflyvende alvor og en piskende energi i det kompromisløst bredtfavnende udtryk, så man ikke har så mange andre muligheder end at lægge sig ned og overgive sig til disse 11 numre, der vitterligt er store, blå og meget smukke. 

Med de nye sange får frøken Welch næppe problemer med at spille pladsen foran Orange Scene op om en lille måneds tid. Vi ses der.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA