x
Bill Fay: Who is the Sender?

Bill Fay
Who is the Sender?

Bill Fay: Who is the Sender?

GAFFA

Album / Dead Oceans
Udgivelse D. 27.04.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Fay er en af rockhistoriens velbevarede hemmeligheder: Et par album omkring '70, for længst glemt af alle andre end seriøse feinscheckere udi apokryf folk-rock. Så comebacket Life is People, som var første album med med helt nyt materiale i mere end fyrre år.

Og nu altså endnu et nyt album fra den London-baserede sangskriver – en fin, afdæmpet samling, som gennemstrømmes af såvel sangskriverens religiøse ståsted som af en fundamental bekymring over verdens tilstand: "What on earth is happening / what have we done?," som der spørges i Underneath The Sun.

Andre af albummets titler – The Healing Day eller Cosmic Concerto – giver måske en antydning af temakredsen; på den musikalske front et omdrejningspunktet Fays klaver og vokal, som pakkes ind i intrikate, strygerbesatte arrangementer.

Stærkt i samlingen står titelnummeret samt åbneren The Geese Are Flying Westward, hvor Fay – med udgangspunkt i billedet af gæssene – ser tilbage og reflekterer over, om han burde have forfulgt den musikalske karriere, han skrinlagde i årtier.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA