x
ASAP Rocky: At.Long.Last.A$AP

ASAP Rocky
At.Long.Last.A$AP

ASAP Rocky: At.Long.Last.A$AP

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 25.05.2015
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Der har været en pæn portion positiv hype omkring A$AP Rockys skuespillerdebut i filmen Dope, der er blevet vel modtaget på Cannes Film Festival. Således skal der naturligvis smedes, mens jernet er varmt, og som nærmest reglen snarere end undtagelsen i disse dage er opfølgeren til Long.Live.A$AP ude før tid. Surprise, surprise… eller noget.

Rocky har allieret sig med en sand stjerneparade af både gæster og producere, og habile folk som – og vi nævner i flæng – Mark Ronson, Lil Wayne, M.I.A., Danger Mouse og Kanye West har været med til at sætte deres kvalitetssikrende fingeraftryk på albummet og gøre det til et hiphop-album ud over det sædvanlige.

I centrum har vi naturligvis Rocky selv, der ligesom kollegaen og kammeraten Kendrick tidligere i år har sørget for at styre uden om et überkommercielt udtryk og renset albummet for tidens mest typiske toner og oplagte radiosingler til fordel for atmosfæriske eksperimenter (Jukebox Joints), psykedeliske udladninger (L$D) og mere hardcore bangers (Lord Pretty Flacko Jodye 2 og Max B). Og så er den Rod Stewart-samplende Everyday intet mindre end en perle.

Rocky er træf- og selvsikker og holder et ret højt niveau på et mere end solidt album, ligesom hans flow aldrig er hørt bedre. Det er ikke nogen To Pimp A Butterfly, men mindre kan bestemt også gøre det. Albummet bliver en kende langt i spyttet med hele 18 skæringer, men tager man en dyb indånding har man en femstjernet lytteoplevelse forude. 2015 er allerede et rigtig godt hiphop-år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA