x
Xtra Naan : Xtra Naan

Xtra Naan
Xtra Naan

Xtra Naan : Xtra Naan

GAFFA

Album / Target Records
Udgivelse D. 29.05.2015
Anmeldt af
Peter T. Aagaard

For et par år siden valfartede landets hiphoppere til Soundcloud, hvor det rygtedes, at Simon og Peder fra Gramsespektrum samt producerteamet Prunes havde slået sig sammen med malk de koijneren Tue Track. De indtog endnu en dimension med udsyrede og grænseoverskridende rim, og nummeret Smuglerne, hvor de ender med at skulle kneppe Bøssemanden, var en fortælling, der ikke kan genfortælles.

Nu er der kommet et syv numre stærkt minialbum, og det er om muligt endnu mere overrumplende end det første bekendskab med Xtra Naan. Åbningsnummeret Malk Mig, hvor Rune Rask har hjulpet med den medrivende produktion, er lige dele klamt og sexet og frem for alt tæskesjovt.

Det er sin sag som rapper at leve op til den standard, som Tue Track sætter, men Simon og Peder er bestemt ikke bare rappende komikere. Peder leverede i Gramsespektrum-regi et af dansk raps bedste vers på Bademesterrap, og selvom vi ikke helt når samme højder, er der kreativitet i både rim og flow.

Brandslukningsmaskine minder måske lige rigeligt om et Lonely Island-nummer, men det skæmmer ikke et helhedsindtryk af, at Xtra Naan har gang i noget standoriginalt. Det er svært at forklare, hvorfor noget humor fungerer. Jeg ved ikke, hvorfor det er så latterligt fantastisk, at Xtra Naan på Kære Kalle rapper nostalgisk på svensk over en storladen symfonisk produktion, der er Petter værdig – men det er det.

Projektet er på én gang ekstremt barnligt og virkelig voksent i sin tilgang til hiphop. Det er muligvis for sjov, men det hylder de ældgamle dyder, der handler om, at rap skal være originalt. Xtra Naan er et frugtbart samarbejde, som jeg hjertens gerne vil høre mere til


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA