x
Tame Impala: Currents

Tame Impala
Currents

Tame Impala: Currents

GAFFA

Album /
Udgivelse D. 17.07.2015
Anmeldt af
Lars Löbner Jeppesen

Psykedelisk rock er ikke ligefrem en fremmed genre i Australien, det viste Amorphous Androgynous' fremragende nye kompilering The Wizards of Oz til tydelighed. Blandt de mange udsyrede navne på opsamlingen fandt man selvfølgelig også Tame Impala, der har været én af bannerførerne i psych-revitaliseringen de senere år. Bandet, eller rettere den altoverskyggende hovedarkitekt og frontmand Kevin Parker, har på dette tredje album skabt et virkeligt flot og stort lydende værk, der synes at ville bryde med forudindtagelser. For produktionsmæssigt befinder Currents sig i et limbo mellem lyden på Daft Punks renskurede Random Access Memories og The Flaming Lips' syrede The Soft Bulletin – to navne, der da også dukker op i Tame Impalas forhistorie.

At kalde Tame Impala for blot psych er blevet noget af en tilsnigelse, for der er ikke noget i nærheden af tilbageskuende 60'er-rock som det, vi hørte fra dem på hits som Elephant eller Feels Like We Only Go Backwards. Til gengæld finder man denne gang masser af spacet funk og nutidig r'n'b. For eksempel på Past Life med pitchet robot-vokal, den boblende The Moment eller The Less I Know The Better, der ville have taget kegler på Studio 54.

Derudover må den suveræne åbner og førstesingle Let It Happen fremhæves, her finder man nemlig et drive og en iver, som det seneste singleudspil Eventually helt mangler, for godt nok bæres den af en formfuldendt bas, men overordnet set er lige netop den sang mere pæn, end den er spændende. Én svipser ændrer dog intet, for Currents er et sandt svendestykke fra Kevin Parker.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA