x
Róisín Murphy: Hairless Toys

Róisín Murphy
Hairless Toys

Róisín Murphy: Hairless Toys

GAFFA

Album / PIAS
Udgivelse D. 03.06.2015
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Róisín Murphy har været en sjælden nyudgiver, siden hun gjorde fantastiske ting for dansemusikken med Moloko i 90'erne. Nu er hun tilbage efter otte års albumspause med et modent album, der både peger frem og tilbage.

Genren er stadig overordnet elektronisk dansemusik, men tempoet er sænket. Der er en elegant loungestemning over albummet, og det er tydeligt, at Róisín Murphy har flyttet sig med sit publikum og ikke forsøger at genskabe en eviggyldig poplyd. Det er en småsleazy bytur for voksne mennesker, man møder på et nummer som Evil Eye og den næsten 10 minutter lange Exploitation.

Murphy har stadig en virkelig god vokal, der både dufter af dansegulv og natklub. Man kan høre glimt af både Marianne Faithfull, Kate Bush og andre megastjerner, når hun crooner igennem på Exile eller den kraftfulde albumlukker Unputdownable. Samtidig er albummet strøet med små skarpe soundbites. "Expensive things as cheap as thrill. No such thing as overkill," sukker Murphy på åbneren.

Det er derfor ærgerligt, at musikken, trods mange små tricks og elegante nuancer, i høj grad glider sammen. Enkeltvis er numrene fine, men samlet mudrer de sammen til en kølig sofistikeret muzak. Uninvited Guest har for eksempel en fantastisk mandevokal kørende diskret under sangerinden, men den drukner i masserne. At kun et enkelt af pladens otte numre er på den lave side af fem minutter, gør det ikke bedre. Selv uden at længes efter fordums popmusik kunne Hairless Toys have fortjent flere, men kortere numre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA