x
Donkey Sound: De Glemte Bånd

Donkey Sound
De Glemte Bånd

Donkey Sound: De Glemte Bånd

GAFFA

Album / Donkey Recs
Udgivelse D. 03.06.2015
Anmeldt af
Henrik Bæk

Det kreative producerteam bag Donkey Sound blev dannet af Pharfar og Fresh-I i 2008 og har lige siden haft vanvittigt travlt med flere succeser til følge. Listen af navne, de har haft arbejdet med er lang og tæller blandt andet Natasja, Wafande, Shaka Loveless, Kaka, Dean Thompson med flere – samtidig med at de også har plejet deres egne solokarrierer.

De Glemte Bånd er en overbevisende stærk samling af ti numre, der er hidtil har været ukendte for offentligheden, og som indeholder materiale, som Donkey Sound har produceret med forskellige samarbejdspartnere igennem årerne.

Om baggrunden for at numrene ikke tidligere har været udsendt, fortæller Pharfar, at de begge har haft med andre projekter, men at tiden nu er inde til at udsende dem – og det kan jeg kun give ham helt ret i.

Ud over det faste Donkey-crew (Wafande, Dean Thompson, Kaka, Pharfar og Fresh-I) er artister som Shaka Loveless, Raske Penge, Klumben, Tuco, Sukkerlyn, Højre Øye og Stine Kinck at finde på albummet, ligesom der er et glædeligt genhør med den afdøde dancehall-dronning Natasja, der sammen med svenske Promoe leverer nummeret Regnen Slår Mod Ruden – meget apropos det danske sommervejr.

Første single er den heftige og rå Kaos & Drama med Højer Øye og Pharfar på vokal, en opfordring om at gøre op med den, der sælger stoffer. "De må væk med deres drugs og hormoner, sender dem på vejen til ondskabens toner" toaster Pharfar. Typisk jamaicansk rudeboy-mentalitet og mere tung danskhall finder vi på de ironisk selvforherligende King Kong og Gør Som Donkey, der er joint ventures mellem flere af de medvirkende kunstnere, ligesom Dean leverer blød lovers rock reggae på Kørte Galt, der handler om et forlist kærlighedsforhold.

Der er ingen over eller ved siden af Donkey Sound i dansk reggae- og dancehallregi, hvilket De Glemte Bånd så tydeligt bekræfter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA