x
Dean Thompson: Dean Thompson

Dean Thompson
Dean Thompson

Dean Thompson: Dean Thompson

GAFFA

Download / Sony Music
Udgivelse D. 09.06.2015
Anmeldt af
Henrik Bæk

For de fleste er Dean Thompson kendt som en del af det succesfulde musikkollektiv Donkey Sound, men reggaemusikken har løbet naturligt i blodårene, siden den nu 25-årige sanger blev født som barn af den jamaicanske sanger og producer Lirical D'Mirical og hans danske mor, der også er reggaemusiker.

Første gang vi hørte det, var på debut-singlen Når Du Ser På Mig fra 2014, der gav Thompson guld og knap to millioner streams alene på Spotify. Andensinglen Vender Om viste, at hr. Thompson ikke er en døgnflue, og han fortsætter den gode stil på den selvbetitlede ep, hvor der er genhør med disse singler samt det spritnye hit Top Til Tå, der bestemt ikke står tilbage for de to andre numre. Ep'en rummer i alt syv sange indenfor genrerne reggae, dancehall og pop – alle tilsat et strejf af soul, hvilket ligger naturligt, når man har en stemme som Thompsons.

Teksterne synges alle på dansk og fokuserer hovedsageligt omkring emner som nyvunden kærlighed og brudte forhold, men på det stærke nummer Diskrimination tager Dean sammen med vennen Højer Øye fat i et mere alvorligt samfundsemne. Begge har jamaicanske rødder og har som følge af deres hudfarve været udsat for racisme. Thompsons styrke er hans evne til at skrive sange om emner, vi alle kan relatere til – uanset hudfarve – og leverer dem med en for musikbranchen ofte sjælden oprigtighed. Andreas Heding, Fresh-I og Pharfar står bag den glimrende produktion, der rammer præcis den danske sommer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA