x
Diverse kunstnere: Dust on the Nettles - A Journey through the British Underground Folk Scene

Diverse kunstnere
Dust on the Nettles - A Journey through the British Underground Folk Scene

Diverse kunstnere: Dust on the Nettles - A Journey through the British Underground Folk Scene

GAFFA

Box / Grapefruit Records
Udgivelse D. 10.06.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Selv her i online-eraen findes der stadig optagelser så obskure, at selv den ivrigste googling næppe vil kunne afdække dem. Så er det godt, vi har et nicheselskab som Grapefruit Records, som har givet os op til flere små bokssæt helliget netop dette: Rockarkæologisk kuriosa fra navnlig de sene tressere og tidlige halvfjerdsere.

Senest fik vi den fine Love, Poetry & Revolution - A Journey through the British Psychedelic and Underground Scenes. Nu rettes fokus så mod det, som allerede i samtiden fik prædikatet acid folk - psykedelisk koloreret folk-musik udført af engelske hippier med hang til Lewis Carroll, Tolkien og tjald.

Donovan havde lagt stilen med innovative Sunshine Superman; siden fulgte folk som The Incredible String Band, Tyranossaurus Rex (det tidlige T. Rex). Og altså - som det fremgår af denne tredobbelte antologi -  en lang række andre navne, hvoraf de fleste forlængst er forsvundet i glemslen. Indtil nu.

For på Dust on the Nettles får vi såvel sjældne optagelser med såvel velkendte navne (Vashti Bunyan, Pentangle, Tyranosaurus Rex, Incredible String Band, Steeleye Span) som hidtil uudgivne eller i alle tilfælde absolut obskure optagelser med allehånde ukendte navne fra datidens frodige flipper-folk-scene.

Der er adskilligt virkelig fremragende iblandt, og er samfulde 63 (!) skæringer ikke lige uomgængelige, kandiderer selve den arkæologiske indsats til den femte stjerne. Interessant, inciterende - og iøvrigt ledsaget af en booklet med baggrundsinformation om hver enkelt optagelse og et kort, men koncist essay.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA