x
Whitesnake: The Purple Album, Deluxe Edition cd/dvd

Whitesnake
The Purple Album, Deluxe Edition cd/dvd

Whitesnake: The Purple Album, Deluxe Edition cd/dvd

GAFFA

Album / Froentiers
Udgivelse D. 15.05.2015
Anmeldt af
Henrik Friis

For 42 år siden blev en totalt uskolet David Coverdale hevet ind fra venstre som afløser for Ian Gillan i Deep Purple – en af den periodes absolut populæreste grupper. Tre år/albums nåede han at være med på, inden gruppen sank, hvorefter han med tiden førte sit eget Whitesnake til puddelmetal-succes i USA i slut-80'erne.

Nu pudser Coverdale så de største perler fra Purple-tiden af i Whitesnake-format, og trods – indrømmet – rigtig bange anelser, falder projektet ikke pladask igennem. Coverdale har klædelig respekt for det gamle ophav, nogle af de gamle klassiske Ritchie Blackmore-riff's (hør Burn) er også uopslidelig, og så tør han samtidig give et par af sangene ny indpakning: specielt vellykket i akustiske Sail Away, hvor hans tyndslidte vokal får fin effekt.

Men desværre er der også meget af den typisk massive Whitesnake-mur, som kører fortidens detaljer og drejninger ned som en damptromle, og specielt speed-rockerne har en tendens til at udvikle sig til en enssmagende suppe. Så det er et udspil med pros and cons.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA