x
A Day To Remember : Copenhell, Helviti

A Day To Remember , Copenhell, Helviti

A Day To Remember : Copenhell, Helviti

Anmeldt af Keld Broksø | GAFFA

Indledningen med A Day to Remember var der så meget pop i, at jeg et øjeblik troede, at jeg var gået forkert på Copenhell.

Det viser sig også at være et særkende, at amerikanske A Day To Remember leverer et mix af pop med punk og metal.

Fint nok.

Det virkede bare ikke hele vejen.

Ret hurtigt skulle der også smides lokumsruller ud over publikum som en gimmick med papir i lange baner. Kort efter røg der badebolde ud - og senere kom en Flash Gordon-agtig figur ind og skød T-shirts ud fra noget, som lignede en bazooka af plastik.

Tjah, siger jeg bare.

Det var hverken specielt originalt, sjovt eller opfindsomt. Ikke fordi der er noget i vejen med fis og ballade og show, eller fordi jeg tror, at jeg mangler humoristisk sans, men på mig virkede det som en desperat lynafleder fra noget musik, som ikke virkede i rigtigt lang tid.

Når denne sag alligevel sniger sig op på tre stjerner, så skyldes det ikke mindst den hyperenergi, som disse drenge trods alt lagde for dagen. Efterhånden lykkedes det at varme både dem selv og publikum op i den danske sommerkulde og regnvejr. En præstation i sig selv, for bandet kommer fra Floridas varme.

Forsanger Jeremy McKinnon bekendtgjorde, at det var første gang, de var i landet. Var der begyndernerver på grund af et? Næppe – for de har spillet siden 2003.

Jeg fik snarere en fornemmelse af, at deres musik strittede i for mange retninger. Ville de show og pop? Hardcore metal? Eller noget helt tredje?

Ikke fordi man ikke må blande tingene og endda eksperimentere, men det duer ikke, når indtrykket står tilbage, at her er et band, som ikke har fundet sin endelige form.

Der var trods fem studiealbums stadig noget ufærdigt og famlende over dem, som slet, slet ikke duer på en metalscene, hvor der helst skal være kontant afregning af stil og indhold. Derfor blev det en lidt ligegyldig dag med A Day To Remember.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA