x
Sea : Copenhell, Pandæmonium

Sea , Copenhell, Pandæmonium

Sea : Copenhell, Pandæmonium

Anmeldt af Keld Broksø | GAFFA

Arkivfoto

Du danske sommer – vi hader dig…regnen væltede ned og forsinkede denne skribents tur til Copenhell et kvarter under en beskyttende café-parasol. Det er jo ikke så interessant i sig selv, men mere spændende er det, at allerede op ad indgangen nåede en vellyd klokkeklart helt ned ad vejen fra tostemmigt guitarspil, der næsten var helt Thin Lizzy'sk. Det er absolut en ros herfra.

Den slags harmonier er en efterspurgt vare på årets Copenhell, som måske bortset fra navne som Pretty Maids (på afløsning) og Suicidal Tendencies har skruet ret meget ned for partyvolumen blandt metal-navnene. Partytime er ellers mere end velkommen at dømme efter publikums reaktioner, så vi kan holde til nye doser thrash og death med mere.

Og så var det her "bare" et relativt nyt band fra København med navnet Sea, som nok skal forvirre et par Google-søgninger fremover. For Sea kommer vi til at høre rigtigt meget mere til.

Allerede ved dette års High Voltage Rock Awards Show fik Sea prisen som årets danske upcoming band, og de slog sig dermed fast som et af de fineste, nye danske hardrockbands.

De går en lige linje fra den klassiske heavy metal, som også blev understreget blandt andet ved at spille Black Sabbaths/Dios "Heaven and Hell" som tribute.

Men heldigvis var det egne numre, som dominerede på Copenhell. Og Anders Brink på guitar og vokal er en stærk frontmand, der bærer helt igennem. De har tilmed alle en god udstråling – ikke så meget "you motherfuckers" og "fuck you" til publikum her (det kan man nemlig godt blive lidt træt af i denne genre).

Det, der gør Sea til noget særligt, er de gode melodier, tunge riffs, de nævnte tostemminge samt dobbelte guitarsoloer og gode refræner.

Sea er et friskt pust på den hårde rockscene med det indbyggede paradoks, at nogen sikkert vil kalde deres musik gammeldags. Well, det ville jeg leve med, hvis jeg var i Sea, for når man selv tilfører det et nutidigt twist og skriver sine egne numre, så skal man jo heller ikke tage det for nær at blive sammenlignet med noget, som er rigtigt godt – og som folk tilmed kan lide.

Rent faktisk handler deres nyeste sang "Sing For Your Right" netop om at gøre det, som man tror på – (næsten) uanset, hvad andre tror på.

En glimrende skæring, som fik sin debut på Copenhell.

Sea har også et nyt album ude med den enkle titel "Sea", og der en del ganske fine YouTube-videoer ude også. De er værd at tjekke ud og især høre live, hvor den musik hører hjemme.

Lige nu er der bare for bandet at spille mest muligt, blive ved at skrive sange og sådan set gøre det, de gør. Det går den rigtige vej, og skulle de hitte helt en dag, når deres form er endnu mere fast, ja, så hører jeg ikke til dem, der bliver forbavsede. Sea giver nemlig en bølge af velvære på den gode gamle måde, som var årsagen til, at mange af os hører alt det, der foregår på Copenhell i dag.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA