x
Ulvetimen: Indtag Natten

Ulvetimen
Indtag Natten

Ulvetimen: Indtag Natten

GAFFA

Album / NMS
Udgivelse D. 22.06.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

"Dit glade smil forlod din krop / jeg flygtede ind og samlede op / de sidste skår / den sidste dans med dig." Mærk dig ordene – for de kommer fra en ny og overbevisende, poetisk stemme på modersmålet. Navnet er Kristian Kjærulff Ravn, som bakket op af en lang række musikere (cello, pedal steel, bratsch med mere) og med Nikolaj Nørlund i producerstolen nu debuterer som Ulvetimen.

Sidstnævnte er sangskriverens metafor for de kontraster, som følger med tilværelse – og med kunsten. Her mere end antydes et nik til Nick Cave, som også musikalsk synes at have stået fadder til Indtag natten.

Ikke alle sange er lige så vellykkede som ovenfor citerede (og decideret fremragende, red.) Den enlige fodsoldat – hvilket dog ikke forhindrer Indtag natten i at være et – ja – indtagende  bekendtskab, hvor også Vi dør alene og Kysset af ild står stærkt. Begavet – og tilmed godt gammeldags romantisk: "Pigens hår er kysset ild / og hendes øjne er Nordsøen selv / hendes ro kan tæmme en vild / og hendes skønhed vil få mig på knæ."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA