x
Neil Young: The Monsanto Years

Neil Young
The Monsanto Years

Neil Young: The Monsanto Years

GAFFA

Album / Reprise / Warner
Udgivelse D. 29.06.2015
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Neil Young er kendt som en indædt miljøforkæmper, der sjældent lader en lejlighed til at ytre på dette felt gå forbi, og har gennem årene stillet op i den gode sags tjeneste gang på gang. Med The Monsanto Years tager han skridtet fuldt ud med et protestalbum rettet mod firmaet Monsanto, der producerer kemikalier til anvendelse på grøntsager og planter. Lige pludselig smager kaffen fra Star Bucks ikke helt så godt, hvilket man ikke lades i tvivl om på sangen Rock Star Bucks.

Neil Young er oprigtigt indigneret. Om Monsanto ligefrem kræver et helt albums opmærksomhed kan selvfølgelig diskuteres, men onkel Neil er nu altid på toppen, når verden går ham i mod, og han giver sig hen i raseriudbrud. Det høres nemlig tydeligt i den musikalske underlægning, der er ren Neil Young basic. En humpende og larmende rock med tordenbetvingeren i vilde eskapader. Der er den grad dømt løsgående guitar på The Monsanto Year, der udmærker sig ved sin skødesløshed og indædte energi. Det høres tydeligt, at albummet er indspillet i øjeblikket uden tanke for finesserne.

Som lidt af en musikalsk kuriositet, så er albummet indspillet sammen med Lukas og Mica Nelson, der er sønner af countrylegenden Willie Nelson. De går fint i spænd med den efterhånden noget utilregnelige Neil Young, der kun virker mere manisk som årene går.

The Monsanto Year kommer ikke i nærheden af nye Young-klassikere, men albummer bygger til gengæld på hans klassiske rockdyder, og brænder igennem på lysten til at stille sig op og samtidig få en fest ud af det.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA