x
The Tallest Man On Earth: Roskilde Festival, Arena

The Tallest Man On Earth, Roskilde Festival, Arena

The Tallest Man On Earth: Roskilde Festival, Arena

Anmeldt af Peter Ramsdal | GAFFA

Arkivfoto

Det er et løjerligt fænomen at være til koncert med The Tallest Man on Earth alias Kristian Matsson fra Dalarna i Sverige. Hans udstråling er stærk. På Arena fredag eftermiddag var første række blandt publikum primært fyldt op med piger i små bikinitoppe, der kiggede henført og forelsket på den højeste mand på jorden, der i virkeligheden ikke er helt så høj. Selv min sidemand til koncerten erklærede til sin kæreste, at han var ved at få et "man-crush". Så ingen tvivl om, at Kristian Mattson appellerer stærkt til publikum - åbenbart af begge køn. Undervejs i koncerten lod publikum da også kærligheden flyde frit og jublede tilbedende mod scenen.

The Tallest Man on Earth lagde ud med "Fields Of Our Home" fra sit album fra i år "Dark Bird Is Home", og så var tonerne slået an til en omgang folk-inpireret rock støbt i den samme form som også blandt andre Bon Iver hiver sine sange ud af. Desuden var der også hørbar inspiration fra Bob Dylan ikke mindst på et nummer som "Lion's Heart".

Med sig på scenen havde den tidligere soloartist et band bestående af keyboardist, trommeslager, bassist og violinist. En backing, der på ingen måde stjal billedet fra hovedpersonen. Kristian Mattson leverede fint den vare, han havde med i bagagen, og han svedte bravt under teltdugen på Arena, der på det nærmeste var omdannet til en svensk badstue.

Desværre er The Tallest Man on Earths sange ikke lige så stærke som Kristian Mattsons karisma. Stærkest denne eftermidddag stod numre som "Darkness of The Dream", "Timothy" og "The Gardener", men for mange af Kristian Mattsons kompositioner minder lidt for meget om hinanden i opbygning, og derfor blev det en lidt for jævn koncert på Arena. En af de få gange, skabelonen blev brudt, var da Kristian Mattson på det næstsidste nummer i sættet, "Dark Bird Is Home" indledte solo og bandet faldt ind midt i sangen, men ellers var det lidt for forudsigeligt. Alt i alt en hygge-eftermiddag på Arena for den nærmeste The Tallest Man On Earth-menighed. Tre stjerner for musikken og så en ekstra for den stærke og sympatiske fremførsel.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA