x
Jah Cure: The Cure

Jah Cure
The Cure

Jah Cure: The Cure

GAFFA

Album / VP Records
Udgivelse D. 10.07.2015
Anmeldt af
Henrik Bæk

Vejen for den 36-årige sanger med den letgenkendelige hæse stemme har ikke altid været nem. Efter han i 1997 hittede med singlen King in this Jungle med Sizzla og var spået en stor karriere, blev Cure anholdt og dømt for en voldtægt, han siden har benægtet. Han afsonede otte års fængsel, men gennem et resocialiseringsprojekt fra den jamaicanske regering fik han mulighed for at fortsætte karrieren bag tremmerne. Det resulterede i flere store hits, heriblandt Jamaica og Longing For, hvor han sang om sin uskyld og længsel efter friheden.

The Cure er sangerens syvende studiealbum og måske det album, der portrætterer ham allerbedst. Med sin forførende vokal og sjælfulde overbevisning blander Cure gadepoesi og de lidendes fortællinger med smukke kærlighedsballader, uden at det bliver banalt.

Albummet rummer 13 numre produceret af såvel nye som ældre navne indenfor genren og indeholder blandt andet Cures fine reggaefortolkning af John Legends All Of Me, der med sine mere end fem millioner views på YouTube allerede har sikret ham flere førstepladser på reggaehitlisterne worldwide. Dertil kommer de allerede udsendte singler Rasta, That Girl, Life We Live samt de nye No Friend of Mine, I Surrender og Made In California – sidstnævnte med et strejf af rock, men der er også klare r'n'b-ingredienser, nyabinghi og roots reggae i rillerne på The Cure.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA