x
P3 Lågsus: Grøn Koncert, Kolding

P3 Lågsus, Grøn Koncert, Kolding

P3 Lågsus: Grøn Koncert, Kolding

Anmeldt af Jens Dræby | GAFFA

Der er nu ikke noget som at starte Grøn Koncert til tonerne fra Darudes "Sandstorm", der med Lågsus-gutterne Nicholas Kawamura og Pelle Peter Jensen blev til et hip-hop-trap-inferno under den bagende sol. Publikum skyndte sig ind på pladsen, og adskillige røvgevirer blev viftet i vinden, mens 16-årige Cicilia gik på scenen.

Den unge P3-stjerne havde ikke nær så meget ild i røven, som hendes numre lægger op til, men hun var klædt som en sangerinde, der er vokset op med M.I.A og Nicki Minaj som forbilleder. Der var et frisk pust i Cicilias hæse stemme, og efter "Vi to datid nu" var hun for alvor klar, men desværre også færdig og overlod scenen til Vild $mith.

Der var væsentlig mere rutine i de tre karrierekanonskud, faktisk mere end man kunne forvente fra en hiphop-gruppe, der stadig er ved at finde sit fodfæste i den danske popmusik. Det var med andre ord en fornøjelse at høre HvidMayn, Vild Son og Vild Ting lægge deres festlige rim stærkt på lågsuriøse beats. For at få mest ud af tiden blev vers nøje valgt ud, og konfettikanoner satte ekstra prik under sange som '"Det Ik Sket" og P3 plageren "Klogere Nu".

Emil Stabil blev selvfølgelig fløjet ind hængende i en wire, på grund af den der sang. Han formåede bare ikke at levere, mens en tekniker hjalp ham af med den gakkede gimmick. Til gengæld blev det charmerende åndssvagt under "Allerede Is", hvor det blev tydeligt, at Emil Stabil i virkeligheden er en trio med Young Bong og Lil' Producer som iltre hypemen. Det var desværre de sange, Emil Stabil kunne spille på den familievenlige en-dags festival.

Sidste indslag kom fra de tilbagevendende Djämes Braun, der kækt blev mindet om, at det ikke skulle være som sidste år. Med det åbnede scenen og afslørede et band klar til at assistere Pilfinger og Kenno på sange, der var lige dele synge-rappende dancehall og hitbevidste fjollerier. Det gav især pote med et liveband under Katos "Ejer Det". Trommeslageren fik piftet den dansable edm op, og Pilfinger fik meget ud af at synge hen over et backing track med den hedengangne Specktors-rapper Sluzh.

Når man sådan ser et band spille røven ud af bukserne, kan man undre sig lidt over hvorfor der ikke er lidt mere kant over Lågsus's udvalgte. I stedet for kant forsøgte Pelle og Nicholas sig med en gentagelse fra sidste år. Der blev "lållet" på livet løs over de sædvanlige "Seven Nation Army" og "Kernkraft 400". Konceptet lod til fungere mest for de mest trofaste lyttere af det sene radioprogram. Til lyden af Dillon Francis' og DJ Snakes "Get Low" blev Koldings Grøn Koncert sendt af sted til en sommerdag med masser af venner og gæster på scene og på græs.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA