x
L.O.C. med B.A.N.G.E.R.S.: Grøn Koncert, Kolding

L.O.C. med B.A.N.G.E.R.S., Grøn Koncert, Kolding

L.O.C. med B.A.N.G.E.R.S.: Grøn Koncert, Kolding

Anmeldt af Jens Dræby | GAFFA

Det er en ualmindelig professionel og særdeles stilet gentleman, der løfter tæppet for sig selv og rapper sig op fra slap med "Marquis" fra den selvudgivne Sakrilegium. Manden vil gerne synge, men det lader sig ikke gøre uden Autotune. Sådan begyndte sidste del af årets program på Grøn Koncert med kongen af dansk rap, L.O.C. Klædt i frakke og handsker og lavthængende solskin spyttede og sang Liam O'Connor sig igennem nye og gamle hits som "Ung for evigt" og "Frk. Escobar" og vi, der var klædt i shorts, T-shirt og solskoldethed åd det råt.

Til gengæld skete der noget virkeligt spændende, da tæppet endelig faldt for at afsløre det band, der i skjul havde lagt musikken til L.O.C's auto-croon. Endnu vigtigere var de to århusianere, der også dukkede op ved tæppefald. USO og Johnson rappede med på "Ingen Diskussion", sangen, der markerede en genforening af B.A.N.G.E.R.S i 2007. Med dansk raps Rat Pack var formen lidt mere fri og lystig, og der skulle være plads til drilagtig omgang på scenen, som da L.O.C afbrød Kato-hittet "Hey Shorty" i ønsket om at lave "rigtig hip-hop i stedet for techno".

Eftersom velkendte B.A.N.G.E.R.S-sange er begrænset til "Ingen Diskussion" og "Læg Den Hater Ned", blev der masser af plads til en konkurrence på hits. Johnsons nye album var åbenbart ikke nået langt nok ud til Grøn Koncert, men sangene "Kig Forbi" og "Teriyaki" fra de ældre udgivelser blev fine oplæg, som USO desværre overhovedet ikke kunne indfri, selvom han var vild med at danse rundt på scenen. Marwans optræden med "ButterBombay" var malplaceret og en anelse for hip-hop til L.O.C's gentlemanrap, han var der nok mest for at være med på det spritnye remix af "Farvel" fra nytårs-ep'en Grand Cru.

Sammy Davis Jr. og Dean Martin kan synge nok så meget, Frank Sinatra er stadigvæk crooneren over dem alle. Sådan stod L.O.C også tilbage til sidst og fik en sousafon på scenen, der kunne spille det famøse nummer "undskyld". Formen var brudt for en kort stund, indtil Grand Cru-numrene tog over igen til sidst, og vi måtte forlade pladsen med en vished om, at 10'ernes auto-croonende L.O.C er noget lidt andet end 00'ernes hvæsende L.O.C.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA