x
Siriusmodeselektor : Danmarks Grimmeste Festival, Skovscenen

Siriusmodeselektor , Danmarks Grimmeste Festival, Skovscenen

Siriusmodeselektor : Danmarks Grimmeste Festival, Skovscenen

Anmeldt af Niki Treumer Mogensen | GAFFA

- De er bomben! Det her bliver fucking magi, lyder det fra en tilskuer, da konferencieren inden koncerten bruger publikum til at hype musikerne op.

70 minutters dansefest senere skal man blot skæve til de rødkindede, gennemsvedte ansigter og den stavrende gang, folk præsterer, da de forlader området, for at give ham ret: Siriusmodeselektor lavede de ellers smukke omgivelser i skoven ved Grimhøjgård om til et Sodoma og Gomorra, hvor folk stillede deres lyster, altså lysten til at danse.

Galoperende anarki

Den tyske sammenslutning er et samarbejde mellem glitch-guruerne Modeselektor og lydtroldmanden Siriusmo, med det borgerlige navn Mortitz Fritdrich. "Én del reservation og to dele fuld skrue trykker på startknappen og giver los," skriver Grimfest om gruppen, og det skal jeg love for.

Fra starten af koncerten er det mangetallige publikum helt oppe at køre over den dansable musik. Selv for den uindviede går rytmerne direkte i benene, og det er ikke til at se nogen blandt publikum, der står stille, da musikerne, efter en intro og en fuckfinger til publikum fra Sebastian Szary, den ene halvdel af Modeselektor, spiller "The Dark Side of the Sun (featuring Puppetmastaz)."

Sangen er fra Modeselektors anden plade, "Happy Birthday", og den - ligesom det meste af sættet - byder på tunge basrytmer, ofte tilsat vokal.

De næste par sange er dog instrumentale, og mens kæmpe oppustelige skildpadder og hajer vælter rundt blandt de også crowdsurfende publikummer, er anarkiet begyndt at galopere.

Hitparade af gyserrytmer

Koncerten igennem går Szary igen og igen frem og gejler publikum op, mens Friedrich og Szarys anden halvdele fra Modeselektor, Gernot Bronsert, gemmer sig bag elektronikken, der er opstillet midt på scenen.

De gyseragtige toner fylder pladsen og vækker en skarp kontrast til englesangen fra Cancer, der netop har spillet på den anden scene. Midtvejs i koncerten får publikum en kort puster, men orkanens øje er snart drevet forbi, og da beatet igen breaker, går folk endnu mere amok.

Den pulserende kødklump af et publikum bliver om muligt vildere endnu til Modeselektors "German Clap", Siriusmos Ass of the Baboon-remix af Idiot Proofs "Gorila" samt duoens "Evil Twin", og Siriumos "Einmal in der Woche schreien", der kommer som perler på en snor.

Ekstase i overtiden

Mod slutningen af den afsatte tid er dele af publikum begyndt at drive væk, tilsyneladende af lutter træthed, mens andre tager knæklyset i den anden hånd og begynder noget, der ligner en moshpit. Bandet kan slet ikke stoppe sig selv og ender med at spille 10 minutter over den fastsatte tid, hvilket festivalen dog gladeligt giver dem. 

Publikum kan da heller ikke få nok, da "Berlin" fra Modeselektors nyeste album, Monkeytown, leveres. Derefter slutter koncerten, heldigvis vil jeg næsten tilføje, for ellers var folk da begyndt dratte om af træthed, begejstring og ekstase.

Siruismodeselektor formår altså at levere festivalens hidtil største fest, og det på trods af at der stadig er ret lyst - jeg gyser ved tanken om, hvordan en nattefest med dem havde været - og at deres sceneshow var ikke-eksisterende. Det er så også de eneste anker, og det der holder mig fra at give dem fuldt hus, for det her var da et mareridt, jeg ikke havde lyst til at vågne fra. Wauw en fest.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA