x
Lee "Scratch" Perry: Vanguard Feastival, Sun Ra Stage, Søndermarken

Lee "Scratch" Perry, Vanguard Feastival, Sun Ra Stage, Søndermarken

Lee "Scratch" Perry: Vanguard Feastival, Sun Ra Stage, Søndermarken

Anmeldt af Torben Holleufer | GAFFA

Lee "Scratch" Perry bliver firs næste år. Respekt for, at han fortsat tager på landevejen med sin musik. Og for at Vanguard Festival - godt nok på et afbud - tager ham ind.

Jeg har selvsagt en næsegrus respekt for The Upsetter, "Scratch" eller Mr. Perry, som en inovator indenfor dub-reggae. Der er ham, Augustus Pablo og King Tubby og ikke så forfærdelig mange andre på det niveau. Vel at mærke som producer og lydmanipulator i et studie.

Det var nu ikke det, der skete på Sun Ra-scenen for lidt siden. Et okay orkester gik på scenen, hvor i hvert fald bassisten og trommeslageren havde kvalitet. Guitaristens ture ned ad reggaemusikkens karaokemaskines mest forudsigelige løb var ikke memorabel. Og det var Mr. Perry altså heller ikke.

Vist er den ekstremt lille mand karismatisk, selv om den tidligere spændstige sammensathed nu var væk. I stedet virkede han med sin hat og guldkæder, samt en gyselig pink træningsdragt ud over den trætte, gamle krop som en pensionist, der var gået helt forkert.

Hans rim var sjuskede, og selv om hans broken English-rim sine steder havde noget, så endte den gamle oftest langt ude på klicheernes holdeplads. Så var det temaer som "I love you, you love me", lidt spil hen over ganja og Gud og så tilbage igen. Her havde det været fedt, hvis man havde ofret en lydtekniker til at lave dubs på manden, frem for at have legenden til at springe rundt som en bedaget Duracell-kanin på jagt efter resterne af sin egen skygge.

Forstemmende koncert med en legende. Gå dog hjem, gamle mand.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA