x
Ryan Adams: Ten Songs From Live At Carnegie Hall

Ryan Adams
Ten Songs From Live At Carnegie Hall

Ryan Adams: Ten Songs From Live At Carnegie Hall

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 08.06.2015
Anmeldt af
Lars Löbner Jeppesen

Ryan Adams har alle dage haft svært ved moderation, og derfor fremstår det også som en glimrende ide at kondensere det seksdobbelte Live At Carnegie Hall-bokssæt ned til den overskuelige godbid Ten Songs From Live At Carnegie Hall. Bevares, det havde nok været mere relevant med et livealbum med fuldt band, eftersom Adams så sent som i 2012 udsendte et 15-dobbelt live-bokssæt med optagelser fra 2011-soloturnéen – og med danske briller endnu mere presserende med et livealbum med band, nu hvor han har Frederik Bokkenheuser på trommer.

På scenen i historiske Carnegie Hall, selvakkompagneret på skiftevis guitar og klaver, er der skåret helt ind til benet, så den ellers så flyvske Adams holdes i stramme tøjler, og det får på fornem vis sangene til at fremstå krystalklare.

Ud af et utal af plader at trække fra er kun tre repræsenteret. Heldigvis er det en stærk treenighed bestående af solodebuten Heartbreaker, opfølgeren Gold samt sidste års selvbetitlede udspil. Det betyder blandt andet en stærk My Wrecking Ball, en tindrende smuk udgave af Sylvia Plath og evigt kærlighedssyge Come Pick Me Up. Pladen byder også på to helt nye numre, hvor man især må håbe, at This Is Where We Meet In My Mind finder vej til et studiealbum.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA