x
Crystal Shipsss: I Will See No Moon No Sky

Crystal Shipsss
I Will See No Moon No Sky

Crystal Shipsss: I Will See No Moon No Sky

GAFFA

Vinyl + download / Raw Onion Records
Udgivelse D. 01.06.2015
Anmeldt af
Rune Schlosser

Crystal Shipsss er klar med den tredje langspiller, I Will See No Moon No Sky. Det er Jacob Faurholt, der gemmer sig bag kunstnernavet, og pladen er indspillet på baggrund af dennes farvel til den tyske hovedstad, hvor han har været bosat. Faurholt har her allieret sig med elektroniske som ambient-musikere til at krydre sit ellers typisk lo-fi inspirerede univers.

Metal starter meget eksplicit ud med en maskinel tunghed fra fra både guitarer og især trommerne – der kan sammenlignes med en noget mere støvet udgave af et Downward Spiral-beat. Drum illustrerer en endnu mørkere palette, hvor de dystre droner får en nærmest nubret overflade, som at glide hånden over en rå betonoverflade. Mest radikal er dog Crown, hvor hviskende mørke stemmer blot bliver afløst af en ostinatbas, der via omfatttende guitardelay-eskalering hvirvler op i en omvendt lyskegle – mørket skydende mod månen.

Faurholt og co.'s monotone lag-på-lag eksperimenter fungerer overraskende godt, og universet er dragende. Indimellem får fragmenterne dog også en kende for meget individuel dominans, men overordnet set fornemmer man et dragende ulmende ubehag i det måneløse mørke på Faurholts treer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA