x
Miss Tati: Øyafestivalen, Oslo

Miss Tati, Øyafestivalen, Oslo

Miss Tati: Øyafestivalen, Oslo

Anmeldt af Nikolaj Blegvad | GAFFA

Norske Miss Tati fra Bergen med rødder i Portugal og Angola er så meget til stede og tager imod publikum med en overvældende mængde af musikalske gaver. Hun løfter armen og peger på kordamen Irem Muftuoglu, som står på hendes venstre side og siger henvendt til publikum: "For et år siden stod vi her som kordamer for en anden musiker, og nu står jeg her i dag med mit fantastiske band sammen med jer!". Hun løfter begge arme og åbner sit musikalske hjerte fyldt med melodiøs bas, hypnotiserende grooves, bevægelse, coolness, karisma og en imponerende stemme.

Hendes musik bærer en iboende frihed, som løfter stemningen til ubeskrivelige højder på denne festivaldag, hvor hun med sit band formår at være sit musikalske udtryk. Hun synger ikke bare sine sange, hun er musikken, og publikum bliver en del af den, når hendes glæde, smil og hengivne dans smitter af på den store forsamling foran scenen.

Med elementer fra neo-soul, R&B, funk, jazz og hiphop trækkes der helt klart på referencer til sangerinder som Lauryn Hill og Erykah Badu, men alligevel har Miss Tati sin egen karakter, som hun spiller fuldt ud med numre som "Shakedown", "Serious Bastard" og "Be Free".

Den musikalske timing er så præcis, og som den kunstner hun er, omgivet af og sammenspillet med ekstremt dygtige musikere, får hun det til at se så legende let ud alt sammen. Som balletdanseren, der svæver over scenens trægulve, får Miss Tati og hendes band koncerten op til et niveau i særklasse, som beviser, at hun er ved at indtage en stor plads som soloartist.

Det er når man, i et møde som dette, står foran en kunstner som Miss Tati, hvor tiden forsvinder, at man kan give helt slip og lade sig falde tilbage i en musikalsk hengivenhed og flyde med på hendes opløftende og livsbekræftende sange.

Miss Tati er godt på vej med sin solokarriere, selv om man egentlig skulle tro, at hun været i gang i en lang årrække. Hendes professionalitet er medrivende, og koncerten på Øyafestivalen nåede et niveau, som kan sidestilles med få af festivalens andre koncerter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA