x
The Blues Overdrive: Clinch!

The Blues Overdrive
Clinch!

The Blues Overdrive: Clinch!

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 22.08.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Inden sin utidige bortgang i 2013 nåede den navnkundige danske rockjournalist Torben Bille at skamrose danske The Blues Overdrive: "Ingen forlorenhed eller omklamring af traditionen, men rendyrket kærlighed til genren," lød det således fra Bille i et skudsmål, som stadig synes ganske relevant her på gruppens andet studiealbum.

Håndværket er i den grad i orden her, hvor Martin Olsen og kompagni minsandten får hjælp på to tracks af den amerikanske stjerneguitarist Duke Robillard. Han var just hjemkommet fra turné med Dylan, da han kom ind og lagde guitarsporene til Three Time Lover og Daughter of the Devil – og netop den sumpede lyd af Dylans eminente band rinder da også i hu mere generelt her på Clinch!
 
Også J.J. Cale spøger i kulissen flere steder på et album, hvor bandet hverken agerer musikalsk frilandsmuseum i den rendyrkede stiløvelses tegn eller hopper i den modsatte grøft og kaster sig ud i fornyelse og modernisering for moderniseringens egen skyld. Resultatet er blåt og solidt – lyt selv.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA