x
Shaka Loveless: Til Vi Ligger

Shaka Loveless
Til Vi Ligger

Shaka Loveless: Til Vi Ligger

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 04.09.2015
Anmeldt af
Henrik Bæk

Siden solodebuten er Shaka Loveless blevet streamet mere end 35 millioner gange, og hans to tidligere albums Shaka Loveless (2012) og Det Vi Sku Miste (2014) har kastet adskillige priser af sig. I 2013 fik han således en eftertragtet Danish Music Award, da han fortjent blev kåret til årets danske mandlige kunstner. Hvor de tidligere to album har flirtet med reggae- og dancehallgenren og nydt godt af Pharfars og Andreas Keilgaard/Fresh I's produktioner, har den 31-årige sanger på det nye album forladt reggaerødderne og selv sat sig i producerstolen sammen med Fridolin Nordsø, der som producer selv hev fire DMA-statuetter med hjem for fire år siden. Samarbejdet har båret frugt, og der er kommet et rigtig godt og alsidigt album ud af bestræbelserne fordelt på ti numre, heraf fire duetter, som man måske ikke lige havde set komme.

Mest overraskende er uden tvivl samarbejdet med Medina på nummeret Ud Af Mørket, der handler om livets skyggesider og det at blive løftet op og taget væk fra et dårligt sted af et godt menneske. Noget, som såvel Shaka som Medina ifølge Shaka selv kan relatere til. I modsætning til hans forrige album, Det Vi Sku' Miste fra 2014, der havde en dyster og mere melankolsk klang, er Til Vi Ligger langt mere opløftende og positiv i sit musikalske udtryk og tilhørende tekster, selvom Shaka dog på nummeret Venus blander sig i den heftige debat om ytringsfrihed og påkalder en kærlighedsgud, der kan komme og danse for os.

På førstesinglen Helt Fin Dag bliver Shaka ledsaget af producermakkeren Fridolin Nordsøs brusende produktion, så det som lytter er noget nær umuligt ikke at nyde glæden over at være til. Rasmus Walter medvirker på titelnummeret, der med sit rolige beat passer perfekt til de to sangeres karakteristiske stemmer og giver plads til det smukke samspil. Simon Kvamm giver Shaka suverænt medspil på det uptempo glade-i-låget I Nat Er Vi Ladt, der med sit letfængende pop/rock-backdrop med garanti bliver et af efterårets mest spillede numre.

Rapperen Jooks trækker aner tilbage til Shakas fortid som forsanger i hiphopbandet Gypsies på Lad Det Ligge, der handler om, at alting har en konsekvens og ikke alle kampe nødvendigvis er værd at kæmpe. Apropos Gypsies bringer Til Vi Ligger musikalske minder frem om 1980'ernes suveræne popomkvæd og Shaka Loveless' egen hiphopfortid, hvilket ifølge sangeren selv ikke er nogen tilfældighed, da albummet er blevet til med hans gamle band Gypsies i tankerne. Til november tager Shaka for øvrigt på efterårsturné med samme band. Indtil da kan vi glæde os over Til Vi Ligger.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA