x
Diverse kunstnere: Townes Van Zandt hyldest, Telt 1, Tønder Festival

Diverse kunstnere, Townes Van Zandt hyldest, Telt 1, Tønder Festival

Diverse kunstnere: Townes Van Zandt hyldest, Telt 1, Tønder Festival

Anmeldt af Peter Lykke Madsen | GAFFA

Steve Earles udødelige ord, "Townes Van Zandt is the best songwriter in the whole world and I'll stand on Bob Dylan's coffee table in my cowboy boots and say that," siger bare en lille smule om den status, den afdøde texanske sangskriver har blandt venner og kollegaer, men måske aldrig helt har fået i den brede befolkning.

Lørdag aften har den hollandske sangakriver Hans Theesink, som selv kendte Townes, så samlet en række musikere, der alle har kendt Van Zandt på den ene eller anden måde. Det mest interessante er, at Van Zandts søn John Townes eller blot JT var med, men der var også blevet plads til kapaciteter som Mary Gauthier og Chris Smither - de sidstnævnte var klart blandt de bedre musikalske indslag, af underlige årsager spillede de blot en enkelt sang hver, i hvad der hurtigt viste sig at være en noget tung og i bedste fald ligegyldig koncert.

Det er selvfølgelig svært at tage noget fra Townes Van Zandts mesterlige sange, og vi fik da også klassikere som både if I Needed You, Pancho and Lefty og Waiting Around To Die, men langt de fleste af sangene blev leveret tungt og uinterressant.

Midt i sættet går lyset i teltet, og det tangerer til at være det mest spændende, der sker til koncerten. Man bedyrer egentlig, at man vil gå af og så komme igen når problemet er løst, men her viser JT sig altså som det bedste menneske på scenen og befaler, at vi fortsætter - han er lidt af et lyspunkt i det nu helt mørke telt. Det er selvklart også hans historier om faren, der er mest interessante at lytte til, og vi får et lille reelt blik ind i, hvordan det var at vokse op med Townes Van Zandt som far.

Efter halvanden time, hvor gamle mænd har spillet på ustemte guitarer og sunget ufrivilligt flerstemmigt, står man tilbage med indtrykket af et virkelig kikset forsøg på at hylde en ellers stor sangskriver.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA