x
Emma Acs: Give In To Whatever

Emma Acs
Give In To Whatever

Emma Acs: Give In To Whatever

GAFFA

Album / A:larm Music
Udgivelse D. 02.10.2015
Anmeldt af
Christian Erin-Madsen

Da dengang 19-årige Emma Acs poppede frem med debutalbummet Champagne i 2011, var det med en injektion af syre, der forfriskende festligt sprøjtede 60'er-nostalgi og ungt gåpåmod ind på den danske musikscene. Særligt hendes uptempo-del var udsvævende og tiltrængt. Flintrende flippet og festligt farverigt.

Nu, 4,5 år senere, er hun tilbage med opfølgeren – og helt band-kliché-klassisk har også denne været svær.

I en periode tvivlede hun på, om hun overhovedet skulle udgive endnu et album. Hun havde et brændende ønske om at ændre sin tilgang helt for at lave musik på en anden måde.

Spørgsmålet er, om hun også tabte sig selv i processen med at ville en ny vej, for det ungdommeligt frygtløse, den dansevenlige kækhed er desværre i høj grad blevet siet fra. Hun har blandet byggeklodserne, så hun collageagtigt har leget langt mere med det hele. Hun har tilført strygerarrangementer. Hun er blevet mere eftertænksom.

Det er normalt godt, men på denne post-60'er-tilgang er farverne snarere blevet blandet til grå – og den følelse forstærkes desværre ved mange gennemlytninger.

Hun lykkes dog også med sine eksperimenter enkelte steder som på TLF Duet, hvor hun synger duet med sig selv i en fiktiv telefonsamtale om begær dreng og pige imellem. Eller på When Colors Disappear, der begynder sløvt for fortryllende at glide over i et lækkert, forløsende strygerbåret refræn og titelnummeret Give in to Whatever, som er genkendelig Acs-dna, men vi er et stykke fra Champagne og Fever – to smittende, lækre numre fra debuten.

Hun må et skridt (tilbage) mod de takter – hvis det betyder tilbage mod ungdommen, then so be it.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA