x
Urmutter: Gone Home Syndrome

Urmutter
Gone Home Syndrome

Urmutter: Gone Home Syndrome

GAFFA

Album /
Udgivelse D. 23.08.2015
Anmeldt af
Rosa Louise Stilgren

Med omdrejningspunkt i menneskets oprindelse og udvikling er det en kontrastfuld fornøjelse at lytte til Urmutter. Det er den danske komponist Søren Bonke, der står bag projektet, og han har begået et udspil, der på én og samme tid er både højtråbende og lavmælt, stift og svævende. 

De fem numre er støbt sammen af stramme elektroniske beats og atmosfæriske klangflader. Det kommer også til udtryk i Urmutters vokal, der veksler mellem det kælderdybe og spidse. Nummeret Stick Around For The Truth bliver farvelagt af vokaleffekter, der understreger den tungsindige stemning og er samtidig en af udspillets mere melodiøse indslag. Der bliver brudt med det dvælende udtryk på Cycle to Russia, hvor en distortion-guitar og stemmen fra sangerinde Yara De Castro spæder til med et lidt hårdere favntag.

Udspillet er velproduceret og interessant, men kommer i perioder til at virke for højtragende og fremmedgørende for lytteren. Det er tilfældet på Walden's Pond, der med sin lettere slæbende monotoni ikke efterlader sig dybe spor i erindringen. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA