x
Thorbjørn Risager & The Black Tornado: Songs From The Road

Thorbjørn Risager & The Black Tornado
Songs From The Road

Thorbjørn Risager & The Black Tornado: Songs From The Road

GAFFA

Album / Ruf Records
Udgivelse D. 25.09.2015
Anmeldt af
Ivan Rod

Thorbjørn Risager er det tætteste, vi herhjemme kommer en blues-singer-songwriter i champions league-klassen. Han har pondus af en helt udansk dimension, men har trods alt, fortjent, modtaget to Danish Music Awards for albummene Dust and Scratches (2013) og Too Many Roads (2014). Sidstnævnte er af det britiske Classic Rock Blues Magazine blevet kåret som årets bedste bluesalbum foran udgivelser af navne som Robert Cray, Walter Trout og Joe Bonamassa.

Nu udsender hans tyske selskab så et livealbum i den prominente serie Songs from the Road, som i øvrigt tæller navne som Jeff Healey, Spin Doctors, Luther Allison, Cyril Neville og Canned Heat. Drømmen er med andre ord blevet til virkelighed for Thorbjørn Risager og hans Black Tornado, som på bare ti år har bragt sig selv fra scratch til en global succes. Basis har alle dage været et originalt blues-materiale, som nok fremføres i respekt for genrens traditioner, men også byder på et utal af spark til højre og venstre.

Kendetegnende for Thorbjørn Risagers tilgang til bluesmusikken er således, at han snarere tyer til vrede end melankoli, når han skal udtrykke sig. Hans musik emmer af gennemslagskraft, ret ryg og musikteknisk snilde. Af alle numrene på live-albummet foretrækker jeg dog dem, der har karakter af ballader: numre som Long Forgotten Track og Through The Tears. De er i verdensklasse!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA