x
The Libertines: Anthems for Doomed Youth

The Libertines
Anthems for Doomed Youth

The Libertines: Anthems for Doomed Youth

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 11.09.2015
Anmeldt af
Kristoffer Veirum

I de tidlige 00'ere modstod The Libertines trangen til at efterligne datidens amerikanske rockbands, akkurat som Britpop-fædrene havde gjort et årti forinden, og trak i stedet for på, hvad der kun beskrives som en særlig britisk sensibilitet; en forkærlighed for det hjemligt kendte.

Tidligt berygtede for at hive et tilfældigt publikum direkte op i deres delelejligheds stue efter en tur i byen udgjorde de fire London-knægte et dekadent alternativ, ja, tør man næsten skrive autentisk modsvar, til den kastrerede, sikre corporate rock, der dominerede lydbølgerne. Som med et trylleslag gjorde de den kantede og skramlede, fabulerende og selvbiografiske britiske rock moderne igen.

Og på Anthems For Doomed Youth lyder Carl Barât og Pete Doherty næsten, som vi forlod dem på The Libertines (2004). Jake Gosling (One Direction, Ed Sheeran) har som først frygtet ikke udjævnet gruppens særegne lyd med sin produktion, men snarere småpoleret den og fremhævet melodiske detaljer.

Især det fine titelnummer og den rørende You're My Waterloo er uovertrufne højdepunkter, og sangskrivningen føles som en tidligere elskers velkendte kys. Det bevirker dog også, at noget af den presserende umiddelbarhed til tider mangler og i stedet virker som nostalgiske tilbageblik. Det svækker helhedsindtrykket.

Det turbulente junkie-drama dominerer ikke tabloidoverskrifterne længere, og det er et ældre, men atter livskraftigt The Libertines, som er klar til en ny runde i 2015 og frem.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA