x
Elyse Weinberg: Greasepaint Smile

Elyse Weinberg
Greasepaint Smile

Elyse Weinberg: Greasepaint Smile

GAFFA

Album / Numero Group
Udgivelse D. 18.09.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Den blotte mængde af indspilninger fra lp-mediets opblomstringstid i 1960'erne tilsiger, at der stadig med mellemrum udgraves rockarkæologiske levn i skikkelse af forlængst glemte album med lige så glemte navne – og i sagens natur af varierende uomgængelighed.

Ganske ofte er glemslen ikke uden grund – men det hænder heldigvis også, at der rent faktisk åbenbarer sig en ægte perle i højtalerne og klinger igennem fra en anden tid, et andet sted. Sådan er det med Toronto-sangerinden Weinbergs andet album fra 1969:

Et fulstændig uimodståeligt stykke nordamerikansk hippienostalgi, hvor den kraftfulde, unge sangerinde bakkes op af folk som J.D. Souther og (en meget ung) Nils Lofgren – og landsmanden Neil Young kigger ind og lægger en elektrisk solo på balladen Houses.

Så jo, her er faktisk vitterligt tale om en glemt perle, hvor der er knitrende kævler på pejsen og hjemmedyrket i piben, når Weinberg og co. giver en flipsomt fornøjelig versionering af traditionalen Gospel Ship, side om side med egne (tidstypiske!) kompositioner. Bedårende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA