x
The Robert Cray Band: 4 Nights of 40 years Live, dvd/2 cd

The Robert Cray Band
4 Nights of 40 years Live, dvd/2 cd

The Robert Cray Band: 4 Nights of 40 years Live, dvd/2 cd

GAFFA

DVD / Provogue
Udgivelse D. 04.09.2015
Anmeldt af
Henrik Friis

Ja, man har jo gerne regnet Robert Cray som en af den nye blues-generation. Men mens de fleste af de gamle store nu er søgt mod de evige blå marker, kan Cray selv fejre 40 år på scenen. Så jo, han er selv veteran nu.

Denne live-hyldest på både cd og dvd – taget fra fire aftener i Los Angeles og suppleret med optagelser i start- og slut-80'erne – er et varmt portræt af arbejdsom musiker og hans kærlighed for grænselandet mellem blues'en og soul'en:

Altid dedikeret. Og altid delikat i udtryk med sprød spinkel tone og karakteristisk fingervridende vibrato i stedet for de lette point ved at skrue op og blæse omkuld.

For spag og entydigt, har kritikere ment. Men at Crays stil kræver sved, blod og tårer, er film-optagelserne især med til at understrege. For der bliver i dén grad arbejdet af Cray, hans mangeårige bassist Richard Cousins samt band og gæster. Og hvis Cray i dag også spillede med den urkraft, energi og saft som et par optagelser fra '82 viser, ville alle kritikere holde kaje. For good. Fin underholdning er det.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA