Blaue Blume: Syzygy

Blaue Blume
Syzygy

Blaue Blume: Syzygy

GAFFA

CD / A:larm Music
Udgivelse D. 23.10.2015
Anmeldt af
Kristoffer Veirum

Efter sidste års ambitiøse ep, Beau & Lorette, hvor den unge gruppe endnu ikke helt havde fundet sit fodfæste, følger Blaue Blume op med deres debutalbum. Her er det kunstneriske udtryk til gengæld skærpet som en finslebet diamant.

Det selverklærede tema for albummet er forelskelsen, og det vækker genklang i titlen Syzygy, der af betydningsmæssige omveje går tilbage til den græske digtning og senere filosofiske begreber om mødet og foreningen af modsætninger.

Med et så komplekst etymologisk rodnet kunne man godt frygte, at Syzygy blev en affære for hjernen, men her modsvarer musikken heldigvis intellektet på fornemste vis og åbner for en intim lytteroplevelse. Jonas Smiths virtuose stemme bruser ubesværet gennem et imponerende register i et organisk lydbillede, hvor man især imponeres over det dynamiske sammenspil, der aldrig føles fortænkt.

Åbneren Candy nærmest snubler i gang, som et hjerte, der skipper et slag, før den lokker os ind i beruselsen. Blidt bølgende følger sangene hinanden, som hver især føles som et højdepunkt. Særligt umiddelbare fremstår Thinking of Roxy – hvor man tænker på den uheldigt udseendende Cyrano de Bergerac, der gemmer sig i buskene for sin udkårne – og Before the Sun Blows up Our Lungs.

Hvordan kan man ellers beskrive Syzygy som andet end et rendyrket værk, hvor skønheden hele tiden står på lur? Numrene tårner sig op, modige og skrøbelige, og de betager, des mere man hengiver sig til dem. Ligesom en forelskelse…

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA