x
Chvrches: Every Open Eye

Chvrches
Every Open Eye

Chvrches: Every Open Eye

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 25.09.2015
Anmeldt af
Rosa Louise Stilgren

Det er to år siden, at det skotske orkester Chvrches modtog bragende bifald for deres debutalbum, der bød på den storhittende single The Mother We Share. Nu er de tilbage med opfølgeren, der er mere glat i udtrykket end sin mere bidske storebror.

Every Open Eye byder på pulserende synthpop, der bliver selvsikkert udført. Never Ending Circles og Leave a Trace er både himmelråbende, euforiske og jordnære på samme tid. Der er en god kontrast mellem Lauren Mayberrys krystalklare vokal og tungere, legende klangbunde. Vokalen er stadig orkestrets faste klippegrund, men det virker alligevel som et fint afbræk, når Martin Doherty spæder til på High Enough to Carry You Over.

Der er ingen tvivl om, at orkestret har hitskabelonen siddende på rygmarven. De bølgende dynamikker og galoperende synthfigurer kryber hurtigt ind i hukommelsen. Det virker, og det lyder godt, men nogle gange kan det også betale sig at tegne uden for stregerne. Udtrykker er sprudlende, men efterhånden ved man, hvor linjerne er tegnet op, og det efterlader et lidt ensformigt helhedsindtryk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA