Lars Lilholt: Amulet

Lars Lilholt
Amulet

Lars Lilholt: Amulet

GAFFA

CD / Universal Music
Udgivelse D. 02.10.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Betragtet hen over kanten på et par moderigtige hornbriller fra en kaffebar på Vesterbro findes der vel næppe noget mindre cool end Lilholt; den folkekære folkrocker, som for evigt vil være forbundet med sit 1986-hit Kald det kærlighed, men faktisk har spyttet album ud siden midten af 70'erne.

Selv bemærkede Lilholt i en samtalebog sidste år noget i retning af, at det dybest set er væsentligt mere provinsielt at rende rundt på Nørrebro og forsøge at lyde som om, man kommer fra Brooklyn, end det er at dykke ned og indskrive sig i en folkelig musiktradition fra ens eget lokalområde. Det er en god betragtning.
 
Amulet er første nye album i en årrække, som ikke udgives under Lars Lilholt Band-banneret, men bortset fra det er sangskrivningen absolut Lilholt, som vi kender ham: Udkantsdanmarks trængsler besynges, vi får poetisk samtidskommentar, selvrefleksion og Allan Olsensk storytelling, altsammen pakket ind i ukompliceret folk(e)musik – samt en bonusdisc med seks sange fra tv-programmet Toppen af poppen.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA