x
Hecta: The Diet

Hecta
The Diet

Hecta: The Diet

GAFFA

Album / Merge Records
Udgivelse D. 01.10.2015
Anmeldt af
Ras Bolding

Hecta er en amerikansk trio, der tager udgangspunkt i elementer af techno, house, en smule breakbeat og elektronisk disco, som røres sammen med spor af lidt indie, først og fremmest med baggrund i vokalen og lidt guitar her og der.

The Diet veksler mellem upbeat numre som den indledende og næsten minimal techno-inspirerede Till Someone Gets Hurt og så det direkte mellow på et nummer som Like You're Worth It, hvor ambiente synthesizere går hånd i hånd med afdæmpet rytmik og doven guitar. Man kan således godt påstå, at Hecta egentlig kommer godt omkring forskellige udtryk, om end man nok overordnet må sige, at det hele minder en hel del om flere af de ting, der skete på halvfemsernes electronica-scene, her og der med afstikkere til begynelsen af nullerne. Sine steder tænker jeg Jamie Lidell, andre måske en smule Moby.

Til trods for brug af sangstruktur med vers og omkvæd, så hænger melodierne ikke stærkt ved. Til gengæld leges der så undervejs med netop vers-omkvæd-strukturen, og det vejer i nogen grad op for det.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA