x

Natalie Prass: – Hver sang skal have sin egen personlighed

Natalie Prass: – Hver sang skal have sin egen personlighed

Et selvbetitlet debutalbum fyldt med legende blæsere og strygere og et let progressivt trommebeat førte tidligere på året Natalie Prass ud af skyggetilværelsen som backingsangerinde for Jenny Lewis.

I stedet står den 29-årige amerikanske sangerinde i dag badet i solo-spotlight og er på listen over Rolling Stone's "Ten New Artists You Need To Know" og Time Magazine's "15 Artists To Watch in 2015".

GAFFA møder Natalie Prass kun få timer inden hendes koncert på Lille Vega en sommeraften i august. Hostende sætter hun sig i lædersofaen med en kop te. Undskylder for sin spæde stemme. Flere forskellige medikamenter står linet op på bordet ved siden af hende. Natalie Prass har fanget sig en forkølelse på vej til Danmark, men er fast besluttet på ikke at skuffe sit danske publikum. Ikke én gang til. 

Ryan Adams i kjole

På grund af forviklinger ved SAS-skranken i Dublin tilbage i foråret måtte Natalie Prass se sig nødsaget til at aflyse sit job som opvarmning for Ryan Adams i Falkonersalen. Men en aften helt uden Natalie Prass' musikalske univers skulle publikum dog ikke udsættes for, og Ryan Adams valgte derfor selv at gå på scenen – som opvarmning for sig selv – og optræde med sangerindens numre.

– Mens vi sad og hang med ørerne i lufthavnen i Dublin, hvor vi måtte vente i 10 timer, fik jeg en besked fra Ryan, hvor der stod: "Der bliver et Natalie Prass show i aften, lige meget hvad". Næste besked fra ham indeholdt et foto af Ryan iført kjole, og jeg tænkte bare, hvad pokker laver han? Det var helt fantastisk", husker Natalie Prass og griner, mens hun fortæller det. 

Imiterede Dionne Warwick

For Natalie Prass har det altid stået lysende klart, at det var musikkens vej, hun skulle følge. Fra hun som barn lukkede sig inde på sit værelse for at øve klaver hver dag efter skole, til hun som teenager i Virginia var eneste pige, der spillede i bands.

– Jeg tænkte aldrig over, at der ikke var andre piger med. Jeg havde det bare vildt sjovt og var meget passioneret omkring det. Det ligger meget til min personlighed at følge de ting, jeg virkelig føler for, fortæller Natalie Prass.

Dansable rytmer fra Motown-kunstnere fyldte tit stuen, og som inspirationskilde lyttede Natalie Prass igen og igen til Dionne Warwick.

– Jeg har en anderledes stemme, en meget spinkel stemme, som jeg skulle lære at bruge rigtigt. Jeg forsøgte derfor at lure, hvordan Dionne Warwick bruger sin, og jeg sad derfor ofte og imiterede hende. 

Et råd fra Matthew E. White

Med en forkærlighed for klassisk singer/songwriter-stil har Natalie Prass lavet et debutalbum, hun i dag er rigtig stolt af.

– Jeg kan godt lide plader, hvor der er musikalsk substans. Hvor hver sang har sin egen personlighed, og det synes jeg virkelig, vi har opnået.

Med "vi" refererer Natalie Prass blandt andre til sin gode ven og kollega Matthew E. White, med hvem hun voksede op i Virginia Beach, og som har fungeret som sparringspartner under hele processen med debutalbummet.

– Det bedste råd, Matt har givet mig, er at give slip, når jeg indspiller min vokal. Det behøver ikke lyde pænt og poleret. Ved at lave mærkelige lyde og growle mig frem, får jeg skabt en virkelig god effekt, hvor sangene ikke er så firkantede, men mere frie i sin lyd. Det er en arbejdsmåde, jeg virkelig har taget til mig, slutter Natalie Prass.

Hvem:

29 år-årige Natalie Prass er amerikansk singer/songwriter. Hun udgav i foråret sit selvbetitlede debutalbum, som hun bl.a. har lavet i samarbejde med sin gode ven, musikeren Matthew E. White. 

Hvad:

– Jeg er så tit blevet spurgt om, hvilken genre min musik er, og jeg svarer som regel et mix af soul og country. Men når man skriver ærligt fra hjertet, og idéerne bare kommer naturligt til dig, tænker du ikke i genre. 

Hvor:

Natalie Prass er vokset op i Virginia, USA. Efter et år i skole i Bosten, boede hun i Nashville, Tennessee i næsten ni år, før hun i januar flyttede tilbage til Richmond, Virginia.

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA