x

Guide: De bliver store i 2016 - udlandet

Guide: De bliver store i 2016 - udlandet

Et nyt år har meldt sin ankomst, og stjernefrøene begynder så småt at blomstre på ny. Traditionen tro har GAFFA sammensat en oversigt over de nye navne, som vi tror kommer til at præge det kommende år – og der er god grund til at holde øje med dem allerede nu, for du kommer til at høre mere til dem.


Hør playlisten "GAFFA - De bliver store i 2016 - udlandet" i Spotify

Aurora

Hvem er hun?

Ærkeskandinavisk sanger-sangskriver med stærk kontakt til nordens musikalske rødder.

Hvorfor skal du elske hende?

I udlandet er de vilde med det, der bliver kaldt "the Viking invasion". De seneste år har Skandinavien skudt stjernefrø ud i den store verden, og norske Aurora er ingen undtagelse. Auroras smukke og underspillede vokal komplementeres flot med den simple og minimalistiske electropop.

Hvad kan du forvente?

Til marts er Aurora klar med sit første fuldlængde album og kan i den forbindelse opleves på Roskilde Festival.

 

BØRNS

Hvem er han?

Storslået electropop fra Michigan med base i L.A.

Hvorfor skal du elske ham?

BØRNS' borgerlige navn Garrett Borns voksede op i Michigan, hvor kreativiteten altid har været højt placeret. Det visuelle udtryk har altid været i fokus hos BØRNS, hvilket ses i den tilhørende musikvideo til førstesinglen Electric Love. Langhåret og ofte i farverige skjorter sender BØRNS tydelige referencer til flowerpower, men samtidig med nærkontakt til de futuristiske elektrobølger.

Hvad kan du forvente?

Allerede i oktober 2015 var BØRNS klar med sit debutalbum, der blev efterfulgt af en intens turnéplan. Til februar gæster han Danmark for første gang, når han lægger vejen forbi Koncerthuset.

 

Alessia Cara

Hvem er hun?

Cool og selvbevidst sanger-sangskriver fra Canada.

Hvorfor skal du elske hende?

Alessia Cara har siden 10-årsalderen været placeret trygt i det musikalske hjørne. Den selvlærte guitarist har sidenhen omfavnet de sociale medier, hvor hun på YouTube har været til stede med forskellige coverversioner. Sidste forår var hun klar med sin første single Here, som blev efterfulgt af ep'en Four Pink Walls. Alessia Cara formår at kombinere skarpe og dybsindige tekster, fremført med en selvsikker soulstemme, og musikalske undertoner af jazz og dub.

Hvad kan du forvente?

Alessia Caras debutalbum Know-It-All røg på gaden i november 2015 og blev hurtigt efterfulgt af en omfattende turné. Det er derfor kun et spørgsmål om tid, før hun lægger vejen forbi Danmark.

 

Jack Garratt

Hvem er han?

Halsbrækkende beats og soulet electro-pop fra England.

Hvorfor skal du elske ham?

Jack Garratt er vokset op i en lille landsby i det engelske distrikt Buckinghamshire, hvor han i sine teenageår flittigt producerede musik i barndomshjemmet. Jack Garratt optræder i dag som et enmandsband, og under NorthSide 2014 kunne den danske festivalgæst opleve Garratts tunge, dubbede beats i kontrast til hans fængende vokal.

Hvad kan du forvente?

Jack Garratt er lige på trapperne med debutalbummet Phase, som rammer gaden til februar.

 

Kacy Hill

Hvem er hun?

Tidligere model blev til Kanye Wests protegé, men glitch-poppen taler for sig selv.

Hvorfor skal du elske hende?

Kacy Hills fungerede i en periode som back-up danser på Kanye Wests Yeezus-turné, og det var i den forbindelse, Ye fik opmærksomheden drejet over på sangerinden fra Phoenix. Hun blev hurtigt taget under vingen og skrev derefter kontrakt med Kanye Wests pladeselskab G.O.O.D. Music. Kacy Hill karakteriseres mest af alt som glitch-pop, hvilket ses i musikkens skæve, men stadig lynskarpe kompositioner.

Hvad kan du forvente?

I oktober 2015 udkom Kacy Hills debut-ep Bloo, så man har vel lov at håbe på et snarligt besøg i Danmark.

 

Hinds (billedet)

Hvem er de?

Fire piger fra Madrid, der trækker inspiration fra lyden af Atlanterhavskysten og storbyens grums.

Hvorfor skal du elske dem?

Lo-fi garagerock med spansk accent? Sammensætningen er ikke overraskende, da denne kombination trækker tydelige paralleller til ørkenrocken med udspring i den amerikanske Palm Desert. Men Hinds er mere end det, og deres melodiske og slagkraftige guitar har allerede fanget interessen fra bands som The Libertines og The Vaccines.

Hvad kan du forvente?

Allerede i januar er Hinds klar med deres debutalbum Leave Me Alone, der udkommer på indie-selskabet Lucky Numbers.

 

Is Tropical

Hvem er de?

London-gruppe der kombinerer elektroniske undergenrer, rock og rave.

Hvorfor skal du elske dem?

Den mest præcise genredefinition på Is Tropical er new rave. London-kvintetten har været i gang siden 2009 og udgav deres debutalbum Native To i 2011, efterfulgt af ep-udgivelse og deres andet studiealbum I'm Leaving. Der er altså gang i produktiviteten hos Is Tropical, men det er først for alvor nu ved at breake for London-gruppen.

Hvad kan du forvente?

Alsidig electrorock, der er ligeglad med almene genredefinitioner.

 

Kiiara

Hvem er hun?

Futuristisk urban pop af knivskarpe beats og skæve vokalkompositioner fra Illinois.

Hvorfor skal du elske hende?

Ved siden af musikken arbejder Kiiara i den lokale isenkramforretning. Men sidste sommer begyndte hun at røre på sig på de sociale medier, hvor hun udgav debutsinglen Gold på Soundcloud. I et kryds mellem FKA Twigs og Kate Boy bevæger Kiiara sig i et dystert og trap-præget lydunivers, der komplementeres af hendes underspillede sopranvokal.

Hvad kan du forvente?

I det kommende år står Kiiara klar med debut-ep'en Meet Me In The Cornfield.

 

Mabel

Hvem er hun?

Datteren af Neneh Cherry kan også ting og sager.

Hvorfor skal du elske hende?

Den historiefortællende Mabel er datter af den svenske sangerinde og rapper Neneh Cherry og Massive Attack-producer Cameron McVey, og hendes opvækst har derfor været præget af musik. Allerede som femårig slog Mabel sig over klaveret, hvilket siden da har udviklet sig til sprøde r&b-kompositioner. Hendes kombination af en listig vokal og underspillede beats på debutsinglen Know Me Better fra juli 2015, efterfulgt af singlen My Boy My Town fra november, har en skarp relation til Londons musikalske urbankultur og går rent ind hos lytteren.

Hvad kan du forvente?

Mabel er stadig i gang med at etablere sig i musikbranchen, men det er kun et spørgsmål om tid, før produktiviteten tager fart, og det store udland står for skud.

 

Mura Masa

Hvem er han?

Fremtidsdrevne beats og atmosfæriske grooves fra det britiske øhav.

Hvorfor skal du elske ham?

Alex Crossan spås allerede til at blive blandt de vigtigste producere i 2016. Den kun 19 år gamle lydsmed fra den engelske ø Guernsey har til mål at skabe musik med kulturel relevans, men holder sig ikke tilbage for at skubbe grænserne for, hvordan hiphop i dag skal lyde. Han har allerede fanget opmærksomheden fra Skrillex, Justin Bieber og Diplo.

Hvad kan du forvente?

Til foråret drager Mura Masa ud på de europæiske landeveje. Danmark er dog endnu ikke en del af turnéplanen, men der er god grund til at håbe på et dansk besøg.

 

NAO

Hvem er hun?

Fusionerende lydgenrer toppet med udstående vokal fra East London.

Hvorfor skal du elske hende?

NAO har allerede imponeret landsmændene Disclosure og Mura Masa, hvor sidstnævnte også har budt på flere samarbejder. NAOs unikke vokal står stærkt frem i det underspillede lydunivers, der ser en kombination af alt fra jazz og funk til soul, r&b og hiphop, der fremføres på charmerende vis, hvor NAOs fysiske udstråling er lige så betagende som vokalen.

Hvad kan du forvente?

Digitaliseret funk og r&b med skarp kontakt til genrenes rødder og inspirationer.

 

Troye Sivan

Hvem er han?

Sydafrikanskfødt australsk stjerneskud, der knap har lagt teenageårene bag sig.

Hvorfor skal du elske ham?

Hvis du er en hyppig lytter af P3, er du sikkert blevet gjort opmærksom på Troye Sivan, som blev valgt til P3s Uundgåelige i efteråret 2015. Det kun 20 årige YouTube-fænomen startede karrieren på videomediet, hvor han vloggede om livet i Australien, og sidste forår forsøgte han sig så som musiker, da han udsendte ep'en Wild. Troye Sivans skønsyngende vokal taler for sig selv, når han nonchalant bevæger sig over catchy beats, komplementeret af korsekvensker og undertoner af drum'n'bass.

Hvad kan du forvente?

Troye Sivan kan til maj opleves på dansk grund, når han spiller for et udsolgt Vega.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA