x

Her er Kanye Wests fem største skandaler

Her er Kanye Wests fem største skandaler

Senere i dag udgiver Kanye West sit syvende studiealbum, som endte med – efter adskillige meget medieomtalte titelændringer på Twitter – at få titlen "The Life of Pablo".

Kanye West er både kendt for sin meget roste og storsælgende musik og sin evne til igen og igen at skabe skandaler. Her er Kanyes fem største skandaler gennem tiden, ganske subjektivt valgt af redaktionen.

Hvis du vil have en mindre sensationsorienteret gennemgang af Kanye Wests karriere, kan vi anbefale at læse artiklen 15 forunderlige facts om Kanye West.

5: Kanye går i Svanesøen

Her befinder rapperen sig i byen Jerevan, Armenien i 2015. Energien var så høj, at han havde brug for at blive afkølet i den nærmeste sø. Politiet, der var til stede, var ikke helt enige i den beslutning og valgte at afbryde koncerten. Se det ellers elegante spring i svanesøen herunder. 

4. Beyoncé bare bedre end Beck

Fjerdepladsen går til en af rapperens nyere scene-afbrydelser. Til Grammy Awards 2015 vandt Beck kategorien Årets Album. Kanye Wests gode veninde Beyoncé var også en af de nominerede, og han mente klart, at hun burde have vundet den titel. Han gik derfor op på scenen, og så ikke alligevel, for han gik tilbage og lod, som om det var for sjov – hvilket det faktisk tilsyneladende ikke var. Læs om det her.

Rapperen har senere undskyldt sine udtalelser om, at juryen ikke respekterer det kunstneriske arbejde.  

3. Manglende rejsning

Med tredjepladsen begynder vi at nærme os noget af Wests mest skandaløse. Til en koncert i 2014, i Sydney ville Kanye have sit publikum op at stå. Imidlertid var der to, der blev siddende, hvilket West ikke ville godtage. Han fik derfor resten af publikum til at stå og buhe og råbe i kor: "Rejs jer op, rejs jer op." Rapperen var virkelig utilfreds "Det her er det længste, jeg har måttet vente for at spille en sang – det er da utroligt." Det viste sig, at den ene sad i kørestol, og den anden havde en protese – ups.

2. Løs kanon i København

En dårlig taber kan vi vist godt tillade os at kalde West. Andenpladsen byder på en tabt nominering. Her tabte West til Justice i Bedste Video ved MTV Europe Music Awards i København i 2006. Idet gruppen fik overrakt prisen, foretog Kanye West sin første offentlige sceneinvadering – der er senere kommet flere. Han sprang op på scenen og sagde: "Jeg skulle have vundet for "Touch The Sky". Den kostede en million dollars, Pamela Anderson var med i den. Jeg hoppede over kløfter! Hvis jeg ikke vinder, taber showet troværdighed."

1. Beyoncé er bare bedst

Førstepladsen gives til den ultimative Kanye West-skandale, der fandt sted tilbage i 2009. Til MTV VMA vandt Taylor Swift prisen Bedste Kvindelige Musikvideo med "You Belong With Me". Dette var rapperen bestemt ikke tilfreds med og gik op på scenen, imens Taylor Swift lavede sin takketale, for at ytre sin utilfredshed: "Yo Taylor, jeg er virkelig glad på dine vegne, og jeg vil lade dig afslutte. Men Beyoncé lavede en af de bedste videoer nogensinde. Hun er den bedste sangerinde nogensinde." Tilbage stod en målløs Taylor Swift.

Se videoen herunder:

Om Kanye West en dag får lært at dæmpe sig, kan kun tiden vise.

Hvis du vil have en mindre sensationsorienteret gennemgang af Kanye Wests karriere, kan vi anbefale at læse artiklen 15 forunderlige facts om Kanye West.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA