x

Interview: Grizzly Bear på Pitchfork Music Festival

Interview: Grizzly Bear på Pitchfork Music Festival

Brooklyn-kvartetten Grizzly Bear, der blander akustisk singer-songwriting med elektroniske elementer, var blandt hovednavnene på årets Pitchfork Music Festival, som blev afholdt 13.-15. juli i Chicago. Med to studiealbum bag sig – senest det anmelderroste ”Yellow House” – og en massiv liveerfaring leverede de ikke overraskende en glimrende koncert. Koncerten på festivalen markerer (med undtagelse af én koncert i New York senere på måneden) enden på over et halvt år på turné.

Efter koncerten mødte GAFFA bandets Chris Bear til en snak om deres seneste turné, planerne for fremtiden og selvfølgelig om Pitchfork-festivalen.

Jeg så jer live i foråret, og det første jeg lagde mærke til var, at I spillede alternative versioner af jeres studieindspilninger. Her i eftermiddags lod sangene til at have ændret sig endnu et skridt videre. Er det noget, som udvikler sig under jeres turné?

– Sangene ændrer sig altid en smule under en turné, men det er egentlig primært på grund af måden, vi optager sangene på. Vi optager spor for spor, og sangene bliver først til i deres endelige form i løbet af optagelsesprocessen. Vi var derfor nødt til at gennemgå sangene igen for at finde ud af, hvordan vi ville spille dem live. Samtidig ændrer vi som sagt sangene en smule på turnéen, så folk ikke altid hører det samme.

I sommerens løb har I spillet på Sasquatch Festival (Washington, Red.), Coachella (Californien, red.) og senest Roskilde. Nogle virkelig store festivaler, og ved siden af nogle rigtigt store navne på plakaten. Hvorfor slutter jeres turné her på en festival som Pitchfork?

– For os er det her nok det bedste fulde program. Stort set alle bandene her er fantastiske. Faktisk så har vi ændret vores fly, så vi kan blive på festivalen som gæster i dag og i morgen. Mine personlige favoritter lige for tiden er Beach House og Deerhunter, som begge spiller på festivalen og The Dirty Projectors, som vi turnerede med i foråret.

Ja, de (The Dirty Projectors, red.) er rigtigt fede live.
– Ja, meget. De udgiver faktisk et nyt album til september, som jeg vil anbefale alle at lytte til. Chris (Taylor – bassist i Grizzly Bear, red.) indspillede og producerede albummet, og jeg spillede også lidt på det.

Hvad synes I om at spille på Roskilde Festival i år?
– Det var rigtigt fedt. Vi var virkelig bekymrede, da vi først ankom. Vi havde læst om regnen og alt det der, og det første, vi gjorde, var at købe de der gummistøvler (mange amerikanere kender ikke til gummistøvler og finder dem ret morsomme, red.). Jeg sang ”Lille Peter Edderkop” på scenen under koncerten. Det virkede meget passende med al den regn. Desuden aflyste vi jo i vinter resten af vores turné i Europa, efter at vi var blevet bestjålet i Bruxelles. Så det var fedt endeligt at vende tilbage.”

Foretrækker I at spille enkeltkoncerter eller på festivaler?
– Altså, festivaler er sjove, det er fedt at spille foran store publikum, og man møder en masse andre bands, men vi er mere til at spille vores egne shows. Det er lidt mere intimt.

Er I på vej tilbage i studiet nu?
– Ja, altså, vi er ikke så meget for studier...

Det gule hus?
(Griner.) – Ja, sikkert et eller andet hus, men ja, det er tanken, at vi vil starte med at arbejde på et nyt album.

Her overlader vi bandet til resten af festivalen, med håbefulde forventninger til næste udspil og et snarligt gensyn i Danmark

Grlzzly-bjørnens hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA