x

Wacken 07 – Hatesphere og Volbeat i topform

Wacken 07 – Hatesphere og Volbeat i topform

Torsdag aften åbnede Wacken Open Air igen sluserne for de tusindvis af europæere, der trofast valfarter til Europas metalmekka, og det med bands for enhver smag. For de mange tyskere, der elsker klassisk firsermetal mere end noget andet, havde arrangørerne valgt at sparke liv i de fremmødte med Saxon, der leverede en to timer lang koncert. Klassikerne føg om ørerne på publikum, og vi nåede at få et par numre med, mens vi gik tværs over festivalpladsen for at finde den lidt mindre Party Stage hvor århusianske Hatesphere skulle byde op til dans. Jacob Bredahl og co. har jo undergået et par ændringer i deres opstilling, men det fratog dem ikke hverken momentum eller publikums gunst. De er store i Tyskland, og det kunne mærkes på den opbakning, de fik. Der var fyldt op foran scenen, og Hatesphere leverede varen. Åbneren "Lies and Deceit" på deres seneste album blev fremført med stor præcision, og velkendte slagere som "Bloodsoil" gjorde kun blodbadet desto større i moshpitten oppe foran. Overkill sluttede aftenen perfekt af med et velmenende "Fuck You!". Torsdag aften var lige i festivalens ånd!

Fredag fortsatte det med bål og brand. I dagene op til festivalens start havde pladsen været en stor mudderpøl pga. regnvejret, så der var lagt et tykt lag halm og flis ud, så vi kunne komme tørskoet frem og tilbage. Men vejret klarede fredag morgen op og efterlod pladsen knastør. Et uheldigt cigaretskod fik sat gang i en mindre brand, der takket være en frisk vind tog til og gik hen og blev en ganske farlig situation. Området foran den ene store scene blev rømmet, og brandmændene fik tæmmet flammerne og brugte derefter resten af eftermiddagen på at vande halmen, imens publikum fra arrangørerne fik en venlig påmindelse om at være forsigtig. Det slog dog heldigvis ikke disse arrangører mere ud, end at de fortsatte.

Napalm Death blev sat i gang før planlagt pga. branden, og de leverede en af de bedre koncerter. Hurtigt blev "Suffer The Children" langet over disken, mens gruppen derefter tog en tur ned gennem deres debutalbum "Scum", for til sidst at slutte af med den nye "Persona Non Grata" og lukke showet med Dead Kennedy-coveret "Nazi Punks Fuck Off". Den evigt maniske forsanger Barney Greenway tordnede rundt på scenen, imens Shane Embury og Mitch Harris overlegent holdt strengene i gang hele vejen igennem. Bedre end ventet.

Amorphis var også ganske gode. De formåede at vende forsinkelsen pga. branden til noget positivt og fik rusket op i publikum alligevel. Vi rockede med før end vi begav os over mod Party Stage, hvor Volbeat skulle underholde lidt senere. Danskerne har redet på en bølge af succes, og fredag eftermiddag blev blot endnu et fornemt skridt i den rigtige retning. Michael Poulsen og de andre fra Volbeat var i storform, og specielt Thomas Bredahl gav den fuld skrue med masser af positiv energi til publikum, der storsvedte ved at skråle med og koge under den nådesløse eftermiddagssol. Selvom de også var forsinkede, spillede Volbeat alligevel den planlagte time og fik fremført alle deres bedste sange. Vi kunne sågar høre, at der var rigtig mange danskere, der hjalp Thomas med den danske vokal i den afsluttende "The Garden's Tale", så det var på alle måder en fænomenal debut for Volbeat på Europas største metalfestival.

Fredagens hovednavn var norske Dimmu Borgir. De havde nattetimerne for sig selv og leverede den bedste koncert, jeg har set med dem til dato. Fantastisk lyd og et sceneshow, der gjorde deres værdighed som hovednavn til ære. De spillede perfekt sammen under "Spellbound", "Progenies Of The Great Apocalypse", "The Serpentine Offering" og naturligvis deres store hit "Mourning Palace", der sluttede 75 djævelsk gode minutter af, før de lod "The Fallen Arises" gå på som instrumentalt udgangsnummer. Senere på natten skulle Samael også give et ganske godt show med en energisk keyboard- og percussionspiller, og de skuffede heller ikke de fremmødte natteravne, da de fremførte deres definerende nummer "Baphomet's Throne". Men så var klokken også 3 om natten, og det var på tide at finde lejren.

 

 

Læs reportage fra lørdagen på Wacken

Wacken Open Airs hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA