x

Wacken 07 – Immortal gendannet lørdag aften!

Wacken 07 – Immortal gendannet lørdag aften!

Lørdag var der igen fuldt program på Wacken, så det var bare op og høre, da Sonic Syndicate åbnede ballet. De blev hurtig efterfulgt af veteranerne fra Sacred Reich, som krydrede deres sæt med et vellykket Black Sabbath-cover. Destructions koncert var dog et sandt tilløbsstykke. De havde taget nogle prominente gæster med, deriblandt flere tidligere medlemmer, så til sidst var der vel en håndfuld guitarister, tre trommesæt plus det løse på scenen, og hele det store apparat spillede sammen til stor glæde for tyskerne, for hvem Destruction altid vil være noget helt specielt.

Vi morede os lidt over det, og begav os over mod True Metal Stage, hvor Type O Negative bagefter skulle fyre den af. De åbnede som sædvanlig arrogant op, og Pete Steele var i hopla. Kameramænd blev vasket i rødvin, mens guitarist Kenny Hickey hjalp forsangeren mere og mere med vokalen. Makkerparret virker dog heldigvis ganske godt, så det er på ingen måde en falliterklæring. Efter en lidt rodet start fandt de nemlig rytmen, og hen imod slutningen fik de serveret "Love You To Death", "Christian Woman" og "Black No. 1" til folkets store fornøjelse. Afrivning af basstrenge, lidt brydekamp med scenefolket og fire trommestikker ud over scenekanten senere gik drengerøvene fra New York lige så arrogant fra scenen, som de havde entreret den.

Så var der lidt mere oprigtigt show over norske Immortal. Gendannet efter at være gået i opløsning få uger efter en dyster koncert på Roskilde Festival i 2003 stod de iskolde og udødelige nordmænd igen klar til at levere den bistre svartmetal for Wackens gæster. Abbath i front var i højt humør og fik pisket en ganske giftig stemning i vejret. Med klassikere som "Tyrants", "Sons Of Northern Darkness", "Battles In The North", "One By One" og "Battlefields" fik deres hårde kerne af trofaste fans præcis, hvad de kom efter. Der blev spyet ild, tordnet rusten og bister vokal ud over scenekanten, og ansigtsmalingen lige så pompøs, som kun Immortal kan det. Den norske black metal har fået godt fat i Wacken Open Air. Det startede med Satyricon og Darkthrone i 2004, og nu er det efterhånden et fast punkt på programmet hvert år. Herligt.

Deres naboer fra Sverige tog derefter over i form af In Flames. De tordnede af sted i 75 minutter og fik givet tyskerne, hvad de kom efter. For det var tydeligt, at rigtig mange havde set frem til In Flames lukke True Metal Stage-lørdag aften, som det sidste "rigtige" hovednavn. Godt nok spillede Subway To Sally senere på natten, men det var ikke til nær så mange tilskuere. In Flames skuffede ikke og kunne gå sejrrigt fra slagmarken.

Det kunne Cannibal Corpse også, da de lukkede Black Stage. Det amerikanske dødsmetalband har mange gange gæstet Wackens marker, men aldrig før har de haft lov til at spille sange fra deres første fire skiver, eftersom disse i en lang årrække har været forbudt i Tyskland. Det forbud blev ophævet sidste forår, så i år var det for første gang Cannibal Corpse uden filter, og det kunne mærkes. De lod det tidlige materiale dominere i form af "I Cum Blood", "Covered In Sores", "Vomit The Soul", og så kunne de endelig spille dødsklassikeren "Hammer Smashed Face" til et publikum, der ganske simpelt gik bersærk til sangen. De afsluttede med "Stripped, Rapped And Strangled" og kunne velfortjent takke af efter en time med det mest brutale dødsmetal, Wacken Open Air nogensinde har set. Forsanger Corpsegrinder var tydeligvis i topform og luftede garnet på vanlig vis, men det var, som om der var ekstra tryk på denne aften, for netop at gennemtrumfe pointen om, at nu kunne man ikke længere føle sig sikker i Tyskland. Cannibal Corpse leverede varen uden omsvøb og vandt en overlegen sejr over censurens grimme skygge.

Derefter var det hjemad mod Dannevang. Tre dage med metal, bagende sol og dovent tyskerfadøl kræver lidt restitution, så vi genoplader, mens vi i baghovedet hører, at Wacken allerede har bekræftet deres hovednavn til næste års udgave: Iron Maiden. Vi rapporterer naturligvis fra slagmarken og glæder os til at høre Bruce gjalde "Scream for me, Wacken!"

 

Læs om torsdag og fredag på Wacken

Wacken Open Airs hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA