x

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter – flere er gratis

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter – flere er gratis

Weekenden nærmer sig, ifølge DMI med ”blæsende, men tørt vejr”. Det lover forholdsvis godt for de mange udendørs koncerter rundt om i landet. Traditonen tro har vi udvalgt weekendens 11 essentielle koncerter, som der stadig er billetter til – ude som inde. Klik på kunstnernavne for mere info og links til billetsalg.

 

TORSDAG DEN 16. JUNI

Aalborg

Fallulah og Barbara Moleko, Honnorkajen, 19.30 – GRATIS

Aalborg holder regatta denne weekend, og det bliver blandt andet markeret med en koncert med to af Danmarks mest populære sangerinder – og det er ganske gratis. Et tilbud, du dårligt kan sige nej til, hvis du er til pop med lidt kant.

 

FREDAG DEN 17. JUNI

København

Saybia, Tivoli, Plænen

Det melodiske og melankolske pop-rockband giver koncert med både klassikere fra 00’erne som ”The Second You Sleep”, ”The Day After Tomorrow” og ”I Surrender” og numre fra gruppens første album i otte år, ”No Sound from the Outside”. Et album, der udkom sidste efterår og fik fem stjerner af GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez, der blandt andet skrev: ”Bandet er på størstedelen af No Sound from the Outside trådt tilbage fra de store armbevægelser, der har præget tidligere udspil, uden at give afkast på følsomhed eller tempo, mens sangskrivningen til gengæld generelt er i top albummet igennem.” Læs hele anmeldelsen her. 

Aarhus:

NorthSide Festival

Vi skal ikke glemme Aarhus’ helt store festival, der begynder fredag og fortsætter weekenden over med Iggy Pop, Chemical Brothers, Duran Duran, Beach House, Beck og mange, mange flere. Der er stadig partoutbilletter og endagsbilletter til søndag, mens endagsbilletter til fredag og lørdag er udsolgt.

 

Odense

Felix Kubin & Mitch & Mitch, Posten

Flamboyant performance møder en original tilgang til elektronisk musik, når retrofuturisten og entertainneren Felix Kubin teamer op med et polyfonisk polsk big band, Mitch & Mitch. 

Tyske Felix Kubin har gæstet Danmark i flere omgange, blandt andet i Jazzhouse i 2014, hvor hans koncert, også med Mitch & Mitch, fik hele seks stjerner af GAFFAs anmelder Ras Bolding, der blandt andet skrev: ”Koncerten gik slag i slag, med lige dele dadaistiske synthesizere, særegne cirkusmelodier, agent-guitar og skramlet jazz, her og der med spor i retning af DAF, her og der mere i retning af Residents. På mange måder helt som man kunne forvente - og håbe. For selvom Kubin parret med Mitch & Mitch på mange måder lød ret meget, som jeg forventede, at dette uhellige ægteskab ville tage sig ud, så fungerede musikken fremragende godt, dels takket være musikernes kompetence og spilleglæde, men i høj grad også pga. de veludførte arrangementer.” Læs hele anmeldelsen her. 

Riddim Festival, Kulturmaskinen (fortsætter lørdag)

Den nystartede festival fejrer reggae- og dancehallmusikken med Pharfar som hovednavn og desuden kunstnere som Ida Ambrose, Chin Ono og Youngblood Sound på programmet. Der er dømt one love i Odense.

 

Aalborg

Tunnelvision, Blaue Blume + Ukendt Kunstner, Honnørkajen klokken 17.00 – GRATIS

De gratis glæder fortsætter i Aalborg med den succesfulde r&b-duo Ukendt Kunstner, det ambitiøse rockband Blaue Blume og Tunnelvision, vinderne af den nordjyske talentkonkurrence Band Battle. Så er festen sikret!

 

Præstø

Midsommer Festival

Midsommeren bliver fejret på Sydsjælland med en stribe yngre, talentfulde navne, blandt andre D/troit, The Entrepreneurs, Folkeklubben, Fastpoholmen og Jærv fredag – og lørdag fortsætter festen med blandt andre Troels Abrahamsens akustiske soloprojekt Exec. Det lyder til at blive særdeles underholdende.

 

Sønderborg

Oh Land + Lars H.U.G., Mølleparken (spiller også i Den Fynske Landsby 18. juni)

Gedigen, melodisk popmusik fra den efterhånden etablerede Oh Land og klassiker på klassiker fra veteranen Lars H.U.G. er, hvad du kan opleve under åben himmel i Sønderborg. Hvis vejret holder, bliver det ikke meget bedre.

 

Farsø:

Farsø Open Air

Tre populære popnavne besøger byen: Christopher, Sanne Salomonsen og de gendannede Johnny Deluxe. Det skal nok blive hyggeligt.

 

Holstebro

Rock i Holstebro

Holstebro har samlet nogle af landets største navne på én aften: Dizzy Mizz Lizzy, Kim Larsen & Kjukken, Nabiha, Dúné og Johnny Madsen samt hardrock-kopibandet Decco Band. Der er garanteret hitfaktor.

 

TIRSDAG DEN 21. JUNI

Herning:

Iron Maiden, Jyske Bank Boxen

Vi snyder lidt og tager en koncert fra næste uge med – der er nemlig stadig billetter til veteran-hardrockerne Iron Maiden i Jyske Bank Boxen. Bandet ankommer i deres egen jumbojet, Ed Force One, med sanger Bruce Dickinson ved styrepinden – så burde det ikke kunne gå helt galt. Da bandet sidst besøgte Danmark, på Copenhell 2014, uddelte GAFFAs anmelder Jens Kring fire stjerner og skrev blandt andet: ”Jernmøerne kan dog stadig sagtens være med, og man må blot konstatere, at hvor mange dømte dem fede og færdige i midten af 1990'erne, har Maiden i den grad modbevist sine kritikere og samtidig overlevet mange af de metalbands, der dengang truede med at snuppe metal-tronen fra de hårdtslående englændere.” Læs hele anmeldelsen her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA